Прочитај ми чланак

Више им не треба – укида се Канцеларија за КиМ!

0

Tan2013-4-22_94217398_0

(Данас)

Премијер и вицепремијер у последња 24 сата разматрају да ли ће Канцеларија за КиМ наставити са радом или ће бити припојена неком другом државном органу

Постоји могућност, која још није извесна, да ће Канцеларија бити припојена неком другом државном органу, као што је новоформирани тим за примену Споразума с Приштином, сазнаје “Данас” у Влади Србије.

Извори “Данаса” у Влади наводе и да ће Вучић и председник Србије Томислав Николић данас разговарати с Крстимиром Пантићем, замеником директора Канцеларије за КиМ и функционером СНС, који се као државни службеник противи Споразуму о нормализацији односа, што је у директној супротности са званичним одлукама Владе Србије.

Директор Канцеларије Александар Вулин поднео је Влади Србије писану одлуку о оставци. Упркос томе, коалиција између његовог Покрета социјалиста и СНС највероватније неће бити раскинута, јер су напредњаци “задовољни досадашњом сарадњом”, наводе извори “Данаса”. То је потврдио и сам Вулин, када је, гостујући на РТС, рекао да “Покрет социјалиста није у сукобу са СНС”.