Прочитај ми чланак

Више и не крије – Издајник Вучић: Размотрићемо став о санкцијама Русији!

0

Издајник и уставокршитељ Александар Вучић на конференцији за новинаре у Палати Србије, после разговора са шефом Делегације ЕУ у Србији Емануелом Жиофреом који му је вечерас предао Годишњи извештај Европске комисије о Србији 2022. године, практично је најавио да би Србија ускоро могла да уведе санкције Русији.

„Ја сам разумео ову поруку. Они очекују другачији став према Руској федерацији. Разматраћемо свој став на дневном нивоу као што је то био случај и до сада и доносити одлуке у будућности. Наставићемо да радимо на нашем европском путу, с тим да за нас територијални интегритет има другачије значење него за њих, па можда нас разумеју можда нас не разумеју, можда ми нешто променимо, можда не променимо“, закључио је Вучић.

 

Емануел Жофре: Назадовање Србије у усаглашености са спољном политиком ЕУ

„Србија се нија ускладила са мерама ЕУ против Москве, уведеним због напада Русије на Украјину“, рекао је Жиофре, истакавши да је документ објављен у моменту када се Европа фокусира на кризу у украјини која утиче и на политику проширења ЕУ.

Према његовим речима, усклађеност спољне политике Србије са ЕУ са 64 пала је на 25 одсто ове године а то аје повезано са мерама које нису предузете након ничим изазване агресије Русије на Украјину.

„Од земаља кандидата за чланице ЕУ очекујемо да се ускладе са спољном политиком ЕУ“, истакао је Жиофре.