Прочитај ми чланак

Вилу Јованке Броз спремају за Ану Брнабић?

0

Велелепна вила у којој је до своје смрти живела Јованка Броз планира се за боравак будућег премијера, рекла је за Нова.рс Тамара Стојчевић, заменица генералног секретара Владе.

У кабинету Ане Брнабић ову информацију нису потврдили. Како су навели, никаква одлука о томе који ће објекат користити наредни председник Владе Србије није донета, као што није познато ни име мандатара за састав нове владе.

“Влада Републике Србије води рачуна о државној имовини и према њој се одговорно понаша. Кућа у улици кнеза Александра Карађорђевића 75 део је система државних репрезентативних објеката. Разлог за њено реновирање је руинирано стање у којем се ова кућа налазила. После година небриге средином 2019. године почела је санација овог објекат како би се спречило даље пропадање. На исти начин држава брине о свим објектима ове врсте. Ана Брнабић је председница Владе Србије која је од 3. августа у техничком мандату”, рекли су за Нова.рс у кабинету премијерке.

Како су писали медији блиски власти, највеће шансе за избор на место премијера, има управо актуелна председница Владе Ана Брнабић.

Вила у којој је живела Јованка Броз била је руинирана све до њене смрти. Титова удовица живела је у нехуманим условима, кров је прокишњавао, а није било ни грејања па је зими соби седела у бунди.

Међутим, тај објекат од 750 квадрата поново сија. Сваки делић фасаде, крова, столарије је пажљиво обновљен, укључујући и двориште, ограду, и околне тротоаре, у шта се уверила екипа Нова.рс. На лицу места затекли су раднике који су постављали безбедносне камере.

За ову кућу у буџету за 2019. издвојено је 15 милиона динара, а новац је планиран, како се наводи у у образложењу буџетске ставке, за комплетну реконструкцију од подрума до крова, и замену металне ограде и дворишне капије.

Како су навеле Новости крајем прошле године, укупна планирана сума за реновирање износи око 34 милиона динара.