Прочитај ми чланак

(ВИДЕО) Најмасовнији протест икада у Србији, 100.000 људи блокирало Београд

0

У 18 часова на платоу испред Народне скупштине почиње трећи о реду протест „Србија против насиља“. Пратите дешавања уживо на сајту и Јутјуб каналу Србин инфо.

03.20 

После 02.00 часа ујутру, од организатора су на блокади аутопута остали само народни посланици Небојша Зеленовић и Биљана Стојковић који су отишли пре 03.00 часа, тако да је 50-ак људи који су и даље блокирали остало незаштићено и ништа им друго није преостало него да се и они повуку са блокаде аутопута.

Медији су се повукли убрзо након поноћи иако је још било хиљаде људи на протесту, само је Дејан Златановић остао до 03.10 ујутро да извештава са аутопута, пре свега да би био заштита малом броју демонстраната у ситним ноћним сатима у случају неких немилих сцена и насиља полиције.

01.40 Србин.инфо је и даље на блокади аутопуту са народом, Дејан Златановић извештава уживо непрекидно од 18 часова.

фото: Србин.инфо

 

23.45

Хиљаде људи се и даље налази на ауто-путу код Арене, а како се најављује блокаде ће трајати целу ноћ, односно до испуњења захтева. Окупљени извукују „Вучићу, одлази, оставке, оставке“…

фото: Србин.инфо

22:47
Блокиран правац од Теразијског тунела ка Тргу Николе Пашића
Саобаћјна полиција пропушта возила из Булевара у Таковску и Кнеза Милоша, где је делимично успостављен саобраћај, а блокиран је правац од Теразијског тунела ка Тргу Николе Пашића.

Испред Скупштине Србије се налази неколико стотина људи, а саобраћај је блокиран у оба смера.

Групе људи и даље се крећу Бранковим мостом и Газелом.

фото: Србин.инфо

22:46 – Шта је све блокирано у Београду?

Саобраћај је вечерас због протеста „Србија против насиља“ затворен на Бранковом мосту, дуж Бранкове улице, Теразијским тунелом и у оба смера испред Народне скупштине Србије, а блокирана су и оба правца на аутопуту код Арене, јављају репортери ФоНета.

Због протеста који је почео у 18 часова, Улица кнеза Милоша је проходна, као и део Булевара краља Александра.

фото: Србин.инфо

22.22 – Мирослав Паровић је изјавио за „Србин инфо“ да је изузетно битно да се народ не разилази, јер је Вучић у мишијој рупи и да су га НАТО и САД до јуче чували, што више није случај. „Вечерас морамо да завршимо посао до краја“, поручио је Паровић.

– Вучић је вечерас завршио каријеру. Он је бивши. Он је рањен, а прождраће га његови. И ако некако не дај Боже политички преживи ово вече, јасно ће му бити да Космет неће смети да изда и да може да заборави на Рио Тинто.

Људи, изађите још више! Имамо га! Вечерас мењамо историју Србије – поручио је Паровић.

22.05 – Опозиција разапиње шаторе на ауто-путу, Горан Весић унезверен апелује да се не блокира међународни пут.

21.25 – Потпредседник ДС-а Срђан Миливојевић за „Србин инфо“ је изјавио да ће народ и опозиционари остати на блокади ауто-пута све док се не испуне захтеви протеста.

– Ако треба, Вучићу да испоручимо захтеве на енглеском језику, јер он најбоље разуме Кристофера Хила када служи интересе туђих држава – поручује Миливојевић.

21.05 – Народ је стигао и до Арене на Новом Београду. Предлог је да се ту остане цело вече на блокади ауто-пута.

20:32
Све више људи на Бранковом мосту. Саобраћај на Бранковом мосту је дефинитивно заустављен у све четири траке. У исто време су блокирани и Газела и Бранков мост. Према проценама на протесту учествује између 100.000 и 150.000 људи.

20.08 Грађани се од Сава центра враћају на Газелу, јер, како је рекао посланик Александар Јовановић Ћута, има превише људи за Бранков мост.

Камион и грађани иза њега са почетном шеталицом вратили су се на аутопут Е75 код Сава центра

20.02 Као и на претходном протесту, грађани су упалили блицеве својих телефона, и читава улица Кнеза Милоша сада сија.

19.52 Редари грађане преусмеравају са Газеле на пут ка Бранковом мосту.

19.35 Грађани кажу да је оволики одзив незапамћен. Демонстранти такође коментаришу да је овакав моменат био и када је “одлазио Милошевић”.

19.23 Почетак колоне која се упутила од Скупштине, стигао је на код Сава Центра, а народ и даље чека код Скупштине да се укључи у колону у Кнеза Милоша, а затим преко Газеле! Блокада у току.

19.19 Грађани су пропустили кола хитне помоћи, која су се упутила кроз Кнеза Милоша.

19.00 Део грађана већ је стигао на Газелу, плато испред Скупштине још увек се није испразнио, а групе људи се константно прикључују колони.

18.23 Људи су распоређени од Цркве Светог Марка све до Теразија, а према првим проценама медија, има их више него претходног пута када је било више од 100.000.

18.12 И у Ужицу је у току протест. Грађани су се окупили испред Скупштине града.

17.57 Булевар краља Александра затворен је од Ресавске улице, а људима је преплављен део испред Слупштине, Пионирски парк и Трг Николе Пашића.

17.50 Већ сада на окупљању присутно више хиљада грађана, испред Скупштине Србије, као и у Пионирском парку.

Саобраћај је у центру града заустављен. Полиција обезбеђује скуп, а на лицу места су и припадници МУП-а у цивилу.

17.35 На стотине људи већ се налази испред Скупштине и у Пионирском парку. Саобраћај још увек није заустављен.

16.50 Пиљопривредници из Раче Крагујевачке већ три сата код Смедерева преговарају са полицијом и жандармеријом да их пусте да наставе тракторима ка Београду.

– Ако нас не пусте на протест, онда ћемо заједничким снагама блокирати неки путни правац у околини, поручују Шумадинци.
Н
јима су се, у међувремену са механизацијом прикључили мештани смедеревског села Осипаоница.

16.31 Последњи састанак опозиције, уочи трећег по реду протеста „Србија против насиља“ биће завршен у 17 часова и 50 минута, десет минута пре данашњег окупљања грађанки и грађана испред Скупштине Србије.

Представници опозиције у изјавама за Данас тврде да ће се тада определити за једну од опција планираних за данашњи скуп.

Како сазнајемо, у питању је могућа блокада два моста у Београду.

Народни посланик Александар Јовановић ћута у Скупштини је пожелео грађанима добродишлицу на протест и рекао да ће се ту скупити 150.000, а не 9.000 људи.

Очекује се укључење наших извештача испред Скупштине Дејана Петра Златановића и Градимира Потића, а на линку испод чланови Јутјуб канала Србин инфо могу пратити посебан програм са лица места и из студија.