Прочитај ми чланак

Ви сте ехо ружне прошлости: Твитер-клинч Шутановца и Мрдаља

0

Бивши министар одбране и некадашњи председник Демократске странке Драган Шутановац ушао је у расправу преко друштвене мреже Твитер са политикологом Младеном Мрдаљем. Повод њихове расправе било је залагање Мрдаља за промену изборног система, који је рекао и да би се СНС неминовно распао у случају да се уведе 250 изборних јединица, те да би нестале и садашње странке опозиције.

“По систему “шта зна дете шта је 100кг”, прокоментарисао је Шутановац Мрдаљеву тезу, додајући да “не капира зашто није био креативнији па да предложи непаран број изборних јединица”.

“Замисли после избора буде 125:125 и шта онда? Опет сукоби!”, истакао је Шутановац.

Након тога уследио је одговор политиколога који је упитао Шутановца да ли је заборавио Устав.

“Зато што је то уставна категорија, г. Шутановац. Ако се сећате устава”, одговорио му је Мрдаљ, након чега се проширила расправа:

“А ти не желиш да се мења и Устав? Устав је добар”, упитао га је Шутановац, на шта је Мрдаљ одговорио:

“Устав није приоритет”.

Шутановцу се одговор Мрдаља није допао, те је поручио свом саговорнику да не губи време “на бесмислене предлоге”.

“Ако смо код приоритета, немој да губиш време са бесмисленим предлогом који у Скупштини никад нико неће предложити. То сам ти решио. Шта је даље”, упитао је он, након чега се Мрдаљ осврнуо на власт коју је чинио Шутановац.

“Решили сте ви мени много тога вашом бахатом владавином која је дала крила напредњацима. Ништа ви не можете да решите. вас су напредњаци решили, а сад неко треба њих. Ви сте твитер ехо прослости ружне, разочаравајуће прошлости”, поручио му је Мрдаљ.

“О да, капирам ти ћеш сад да даш предлог како да се победи јер си толико пута победио и наравно да знаш. А чиме сам те то ја разочарао, само без уопштених места молим”, написао је Шутановац, након чега је Мрдаљ навео по чему се сећа власти ДС и Драгана Шутановца.

“Што сте били руководство ДС чију владвину памтим по аферама, корупцији и кабадахилуку локалних моцника. Немојте ви о победама, од ваше победе се још нисмо опоравили”, поручио му је Мрдаљ.

На разговора о прошлости, Шутановац је прешао на личне теме, те је тако упитао Мрдаља да ли је служио војни рок.

“Нисам сигуран да сам за тебе био део лоше приче, верујем да си добровољно служио војни рок”, написао је Шутановац, на шта му је Мрдаљ одговорио да су срели док је служио војску.

“Да, добровољно, одбио сам да служим цивилно. 15.2.2007 сте прошли на два метра од мог десног рамена, ако се добро сећам да сте били ви и генерал Понош, док су ми се смрзавале руке у влажним рукавицама да пуска не би клизила. Не жалим се, поносим се”, поручио му је Мрдаљ.