Прочитај ми чланак

ВЕСИЋУ!? Лештане: Људи 2 km пешаче до аутобуса, иду улицом без тротоара и светла!

0

Мештани насеља Лештане већ одавно у близини свог краја немају аутобуско стајалиште, па су приморани да до најближег пешаче путем без тротоара.

Кажу, небезбедно је и несигурно и додатно отежано приликом временских непогода.

Неки од мештана свакодневно пролазе и пут од два км до најближег стајалишта, до окретница линија градског превоза 306 и 309.

Једна од мештанки каже да свака мајка у том крају мора да стрепи кад дете пошаље у школу, јер поред пута нема ни тротоара, а ни уличног светла, кад се деца поподне враћају из школе. Аутобус или бар неки минибус би све то олакшао, кажу и додају да превоз (линија 309) саобраћа свакодневно путем којим пролазе, али не стаје, јер нема станице.

Наводе да су прикупљали потписе које су предали Дирекцији за саобраћај града Београда, да су то прошле године предали и да су добијали обећања да се на томе ради, да је у јутарњем програму једне телевизије чак речено да ће добити стајалиште са Новом годином.

„Стално слушамо ту причу и немамо више стрпљења, јер не можемо овако да функционишемо“, наводи мештанка.

Пешачење од два километра у једном смеру велики је проблем за старије мештане.

„У пензији сам, а не знам када сам отишла у Београд. Низбрдо некако сиђем, а узбрдо никако. Имам 73 године“, каже једна од мештанки, која је потписала петицију.