Прочитај ми чланак

Весићу да ли си нормалан!? Приватним вртићима 4 милиона евра, а у државним …

0

Говорећи о раду Градске управе, први човек одборничке групе Савеза за србију, Никола Јовановић, је рекао да је политика града према деци српске престонице доживела потпуни крах.

Јовановић је рекао да се сваког месеца из градског буџета одлива четири милиона евра за приватне вртиће као и да постоје велике листе чекања у државним вртићима, те да се упркос томе одустало од изградње нових државних вртића, тако да није у протеклих 6 година изграђен ниједан вртић у главном граду Србије.

„Да ли је истина да, упркос дефакто забрани верификације нових приватних вртића, постоје изузеци за људе блиске власти и Српској напредној странци“, рекао је Јовановић, наводећи и да су за тако стање одговорни искључиво заменик градоначелника Београда Горана Весић и Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Он је рекао и да је изјава заменика градоначелника Београда Весића о измештању трамвајског моста на подручје Ушћа „нешто најлуђе што је чуо“.

„Уместо новог моста ‘близанца’ са постојећим на Сави, он жели да га измести. Лудилу градске власти и корупцији нема краја“, рекао је Јовановић.

БОЈКОТ

Одборничка група Савеза за Србију (СЗС) у Београду кренула је данас у обилазак свих градских институција и најавила разговор са грађанима у месним заједницама како би промовисала кампању бојкота.

Шеф одборничке групе СЗС Никола Јовановић, са другим члановима тог савеза, излепио је улазна врата Градске управе Београда налепницама на којима пише „бојкот“ и у обраћању новинарима изнео замерке на рад те управе.

„Бојкот избора је пречица да сменимо републичку и градску власт. Нећемо лажне изборе и нећемо да учествујемо у политичкој борби за омиљеног опозиционара Александра Вучића, већ желимо да сменимо Вучића и Горана Весића на фер и поштеним изборима“, рекао је он.