Прочитај ми чланак

Весић за лагање платио Ђиласу 276.000 динара

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић поступио је по пресуди Апелационог суда и лидеру Странке слободе и правде Драгану Ђиласу уплатио 276.000 динара. Ђилас ће новац добијен од пресуде уплатити у хуманитарне сврхе.

Драган Ђилас је тужбу за повреду угледа и части Првом основном суду у Београду поднео због интервјуа који је Горан Весић део Новинској агенцији Тањуг 2018. године. Додаје се да је Први основни суд у Београду за тај прекршај одредио казну од 300.000 динара, али је да је Апелациони суд након Весићеве жалбе смањио казну на 200.000, плус судски трошкови и камата коју је платио.

– У том интервјуу Весић је, између осталог, тврдио да је Драган Ђилас бесан што му је измакао главни плен, да је докторирао на пљачки грађана и јавних добара, да не може да преболи сто му је ПКБ измакао, да је тајкун на привременом раду у полтици, лопов који је задузио град за 1,2 милијарде евра, политички преварант без идеологије и програма који гледа само како да се обогати на рачун грађана – рекли су у ССП.

Иначе, Ђилас је ово и најавио гостујући у емисији „Добар, лош, зао“ на ТВ Шабац.

– Не може да прође емисија без Весића. Хоћете ексклузивну информацију? Платио ми је Весић 213.000 динара, јер сам добио прву пресуду против њега. Уплатио је 276.000 динара, а када се одбију таксе и адвокатски трошкови остане 213.000. Нека деца ће се овајдити, пошто све те паре од добијених пресуда увек иду за децу – истакао је Ђилас.

Он је додао и да су на чекању још неке тужбе против заменика градоначелника Београда.

– Добио сам прву пресуду, али мислим да имам још једно десетак тужби против њега. Износ тих тужби ће надмашити годишња примања Горана Весића, па се плашим да ли ће моћи са својим скромним примањима да ми плати. У сваком случају, платио је прве паре. Не знам одакле му, јер му је плата нешто већа од 100.000 динара. Дакле, то су две месечне плате.

Међутим, Ђилас није само тужио Весића.

– Вучићевић ми је последњи пут рекао да имам 17 тужби против Информера, сад сам тужио државу Србију због изјава Вучића, Ане Брнабић, јер су све то говорили против мене као председник, односно премијерка и казна је минимална – 100.000 динара. Тражили смо привремену меру, а то је да им суд забрани да лажу о мени. Пошто је то у Пољској суд наложио премијеру да престане да лаже о опозицији, то ћу исто и ја да урадим, а сад не знам да ли ћу у томе да успем – истакао је Ђилас.

Обраћање председника Странке слободе и правде о Горану Весићу и најави тужбе против државе Србије можете видети на приложеном снимку, почев од 1:02:33.