Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ: Верујете ли мени или својим ушима? (ВИДЕО)

0

Коме више верујете, себи или Горану Весићу? Својим ушима или заменику градоначелника Београда? Дан када Весић буде изговорио истину, биће проглашен државним празником.

– Мени је скоро долазио човек који је водио радове на „Београђанки“, пошто је Бранко док је био градоначелник, пројектовао „Београђанку“… Замислите да сада градоначелник Београда пројектује „Београђанку“, па то би био сукоб интереса. Па не би се скидао са Н1 и код Оље Бећковић – испричао је Весић у емисији код новинарског мага Миломира Марића.

Пошто је његово незнање запарало уши становницима Београда и Србије, па је реаговала и супруга архитекте Бранка Пешића, уместо да изађе и призна грешку, заменик градоначелника је у јавности порекао да је изговорио глупост у којој је два Бранка Пешића спојио у једног човека. Притом је писац „Књиге о Београду“, кренуо да пребацује госпођи Пешић која се, згрожена његовим незнањем огласила.

– То вам је био део политичке кампање. Није био лапсус, него сам ја рекао да је градоначелник Бранко Пешић контролисао изградњу „Београђанке“ и то сви знају. Рекао сам да је контролисао и да би то данас неко сматрао сукобом интереса. А онда се нашла увређена госпођа, жао ми је што је тако, чији је супруг архитекта Бранко Пешић, она је мислила да сам ја мислио, да је градоначелник Бранко Пешић пројектовао. За разлику од Драгана Ђиласа, ја јако добро знам ко је био Бранко Пешић, и један и други – истиче сада Горан Весић.

„Пви знак глупости је комплетно одсуство стида“, рекао је Сигмунд Фројд.

Весић, не само да се не стиди, него је почео јавно да уверава људе да није рекао оно што су сви могли чути и видети да је изјавио. Извртање сопствених речи зачинио је чиме друго него Драганом Ђиласом, кога Весић једноствано не може, а да не помене.

Обузетост Горана Весића председником Странке слободе и правде једнога дана ће се можда наћи у неком уџбенику психологије, као посебна категорија опсесије. Одсуство стида и срама, владајуће СНС гарнитуре се одавно већ налази пред грађанима Србије.