Прочитај ми чланак

Весић преузима градски одбор СНС-а од Стефановића?!

0

Небојша Стефановић се очајнички бори да политички преживи. Иако је свакоме одавно јасно да га је Вучић прецртао, он се не предаје. Вера у снагу америчке заштите му даје енергију за борбу. А недостатак моралних квалитета му омогућава да на сва понижавања од стране великог шефа одговори још јачим нападима на људе из опозиције. Све то не би ли се бар мало умилио господару живота и смрти у Србији.

Да је Стефановић прецртан јасно је било у време афере „Крушик“ када га је Вучич као бранећи у ствари гурао на дно. Покушај показивања зуба лансирањем „Јовањице“ није донела ништа министру полиције. Пошто по закону он води штаб за ванредне ситуације, исти је почетком епидемије потпуно скрајнут и нема доказа да се икада и састао. Чак ни мера шетања кучића од 20 до 21 час коју је Влада донела на Стефановићев предлог није остала више од два дана. Прво је укинута па је Вучић одредио нов термин 23-01.

Одсуство са прославе велике победе на изборима спасила је Небојшу из Београда од короне, али је потврдила изопштење из врха СНС-а. Ипак, када је јуче Вучић преко свог приватног гласника Информера прозвао своје сараднике зашто га нико не брани од Ђиласа, први се огласио баш Небојша.

Од човека који је служио да носи Вучићу торбицу кад даје изјаву за медије, човека који је седео у кухињи Вучићевог стана док је он имао састанке у дневној соби и одлазио да Вучићевим саговорницима купи цигаре, доспео је Стефановић до председника Скупштине и министра полиције. И на његову жалост, вратио се опет у кухињу…

Тренутно Стефановић има понуду да остане на некој министарској позицији, наравно не министра полиције, али да коначно препусти београдски одбор Горану Весићу, читај Андреју Вучићу. Наиме, Андреј Вучић преко Дарка Глишића контролише цео СНС, осим београдске организације. У Београду је Стефановић неприкосновен. Нема члана ниједног општинског одбора у Београду коме Стефановић није помогао. Тај однос га је и одржао претходних година. Али сада то више не помаже. Или ће препустити градски одбор Весићу или је највише што може да очекује позицију амбасадора у Пекингу. Она у Америци је резервисана за Ану Брнабић.

О томе како неко ко има лажну диплому, оца умешаног у пљачку „Крушика“, кума умешаног у бизнисе са државом и криминалним миљеом, уопсте може да буде на било каквој функцији је питање које више нико не поставља. Навикли смо да је то нормално.