Прочитај ми чланак

Весић одржао политички говор у цркви, без благослова, позвао да се гласа за Вучића

0

Да вас замолим да подржите листу Александар Вучић и листу „Србија не сме да станеʻ“ јер много смо ми мали народ да имамо 10 политика, рекао одлазећи министар у цркви Свете Тројице надомак Сурдулице

Горан Весић, министар у техничкој влади Републике Србије објавио је на својим налозима на друштвеним мрежама видео у коме у цркви у селу Сувојница разговара са грађанима о даљем плановима за, како он наводи, „будућност Србије“. Он је на свом Фејсбук профилу додао да грађани поздрављају председника Србије Александра Вучића, на „чију иницијативу становници овог села добијају и нови пут“.

Портал ИнфоВрањске упутио је званични мејл Епархији врањској поводом предизборних активности у порти и у самој цркви у селу Сувојница. Поред Сувојнице, изборне активности спроведене су у општини Бујановац, испред порте цркве.

Из епархије Врањске наглашавају да ни Горан Весић нити било ко из Српске напредне странке није тражио дозволу за снимање спота.

Нико није тражио благослов Пахомија за снимање спота или нити нас је ико обавестио о предузимању било каквих политичких активности у ниједној цркви на територији Епархије врањске, написали су у кратком одговору.

Подсећамо, село Сувојница налази се на територији општине Сурдулица, где је на власти Социјалистичка партија Србије. На последњим изборима у овом место уписано је 617 бирача, од којих су 556 изашли на гласање.