Прочитај ми чланак

Весић одлази са функције заменика градоначелника!

0

И поред чињенице да је Александар Вучић више него задовољан радом заменика градоначелника, Горан Весић би ускоро могао да напусти позицију на којој се налази. Наиме, сва истраживања показују да је рејтинг суштински првог човека престонице изузетно низак. Да га Београђани једноставно не воле, односно да му позитивне оцене дају само најтврђе присталице Александра Вучића. А таквих је међу Београђанима мање од 20%. Свима осталима је Горан Весић крајње неприхватљив.

За Весићево име се везује све лоше што је СНС у Београду урадио. А много је тога. Од реконструкције Трга републике, затварања великог броја београдских улица у којима радови касне и по годину дана, па до баснословно скупих новогодишњих украса – одговоран је Весић. И за стање у градском превозу, куповину скупоцених џипова за снимање и кажњавање Београђана због непрописно паркираних аутомобила, смањење плата у градским предузећима, изгледа трга Славија – одговоран је Весић. За бесмислене пројекте попут гондоле, за сечу дрвећа и милион других ствари – одговоран је Весић.

Сигурно је и да Весићев опстанак на месту заменика Зорана Радојичића, безличног градоначелника, руши рејтинг СНС-а и озбиљно смањује шансе напредњака за победу на београдским изборима. Зато ће, по свему судећи, Весић напустити досадашњу позицију.

Наравно да за тако лојалан кадар мора да се нађе нека нова висока функција. Зато је за очекивати да се пресели у Владу Србије на неко од министарских места. Помињало се место министра спорта, али због катастрофалног стања које је иза Весића остало у кошаркашком, али и фудбалском клубу Црвена звезда, то није реална опција. И министарство заштите животне средине због онога што је радио у Београду не делује превише реално. Министарство инфраструктуре, које ће се издвојити из министасртва саобраћаја, је нешто за шта је процењено да би легло заменику градоначелника Београда.

На крају човек се доказао у толиким грађевинским подухватима…

Весићевим одласком би се упразнило место у самом врху власти на које су многи напредњаци бацили око. Као један од кандидата се помиње и председник странке СПАС Александар Шапић. Шапићеве амбиције су веће и једино шта га интересује је место градоначелника Београда. Он тражи да већ сада заузме то место.

Да ли ће се ствари баш тако развијати остаје да се види. Судећи по томе шта својим сарадницима прича велики брат великог вође – Весићеви дани су одбројани.