Прочитај ми чланак

Весић не опрашта Шапићу „отимање“ Београда: Траје рат у СНС

0

Иако се веровало да ће чланство у истој странци, умирити сукоб између заменика градоначелника Београда Горана Весића и председника Општине Нови Београд, Александра Шапића, то се није догодило. Кратко затишје у сукобу бивших перјаница Демократске странке, настављено је од момента кад је постало јасно да Весић неће бити на листи за београдске изборе и да ће његов конкурент Шапић преузети водећу улогу у Београду испред Српске напредне странке.

Од уласка првог човека Новог Београда у редове највеће странке у Србији, позиција Горана Весића и његова судбина у градској управи константно се доводила у питање. Да нису заборавили прошлост и шта су један о другом раније говорили, видело се одмах по ступању Шапића на дужност потпредседника СНС и његове изјаве да не види Весића у будућем тиму за Београд, што је подстакло да заменика градоначелника да га опомене како је заборавио “на лепо понашање”. Убрзо је уследило затишје, да би се сукоб поново обновио након вести да је Вучић одлучио да за Весића заиста нема места у тиму за Београд и да ће први на листи на престоничким изборима бити Александар Шапић.

Обрачун у шифрама

Најновији чин у сукобу на релацији Весић – Шапић виђен је у недељу на телевизији Пинк. Заменик градоначелника гостовао је у прилогу, у оквиру интервјуа који је за ту телевизију дао председник Србије Александар Вучић, током ког је говорио о њиховом заједничком студирању на Правном факултету. Ову прилику, Весић је искористио и да истакне да постоје они који “заобилазним путем долазе до диплома”.

“Били су то лепи дани, заиста смо стекли лепо образовање, са дивним професорима на факултету. Многи од тих професора су данас на високим функцијама, а неки су нашој листи. То је доказ да образовање не може да се замени било каквим пречицама”, истакао је Весић, а потом је реаговао лидер напредњака који је истакао да му се није допало оно што је чуо од свог функционера.

“Једина ствар која ми се није допала у овоме је то што сам схватио кога је он хтео и да напада. Али то је Весић и он не може да се суздржи од тога. Кад то буде савладао у себи, онда ће бити међу најбољима у Србији”, прокоментарисао је Вучић.

С друге стране, ни Шапић није остајао дужан па је тако током недавно критиковао Весићеву идеју да се Стари савски мост пребаци у парк код Ушћа, те да градска власт није квалитетно комуникацирала са Београђанима.

“У претходном мандату власти у Београду било је добрих ствари, али је било и мање добрих, попут недостатка квалитетне комуникације са грађанима”, напоменуо је он.

Монолог и напад на Шапића

Према информацијама дневног листа “Нова”, на састанку СНС, пре него што је одлучено да ће први на листи напредњака у Београду бити Александар Шапић, Горан Весић се обратио функционерима партије којима је образлагао зашто мисли да је председник Општине Нови Београд лоше решење као градоначелник, износећи низ критика на његов рачун.

“Шапић, који је присуствовао том састанку, није реаговао, већ само са осмехом пратио излагање Горана Весића”, наводи наш извор из СНС и додаје да је због свега морао да интервенише лидер напредњака Александар Вучић.

Како је речено нашем дневном листу, Вучић је Весићу поручио да на такав начин може да наступа до објављивања листе за београдске и парламентарне изборе, али да након тога мора да прекине са нападима, са чим се, како нам је речено, Весић сагласио.

“Међутим, Весић је већ сутрадан искористио прилику да на једној телевизији напомене да му је невероватно да постоје чланови Председништва и потпредседници странке који се речју нису огласили због тога што Вучићу прети атентат. Није рекао име, али нам је свима у странци било јасно на кога мисли”, наводи извор.