Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ: Моја одлука о штрајку глађу је још на снази (само ћу да једем до даљњег)

0

"Та одлука је и даље на снази, само је одложена", рекао је Горан Весић и збунио режимске новинаре око себе.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће градски одборници у Београду из владајуће коалиције од данас бити у Скупштини Београда и „чувати народне институције од хулигана и фашиста из редова опозиционог Савеза за Србију“ (СзС).

„Од овог тренутка чуваћемо Скупштину Београда и скупштине градских општина, како их не би преузели хулигани и фашисти који дивљају већ неколико недеља“, најавио је Весић.

У изјави новинарима у Скупштини Београда он је оптужио председавајућег СзС Бошка Обрадовића да је хтео да упадне данас у Скупштину Србије са још неколико посланика и да тамо почне штрајк глађу.

„После тога имали су план да упадну у Скупштину града Београда, као и у скупштине неколико београдских општина како би ту почели штрајк глађу и на тај начин позивали своје присталице да им се сутра придруже и да тако окупирају институције. То што су они планирали да ураде се зове државни удар“, истакао је Весић.

Заменик градоначелника Београда је рекао да је његова одлука да ступи у штрајк глађу мотивисана тиме да скрене пажњу јавности на оно што опозиција ради.

„Та одлука је и даље на снази, само је одложена. Бићу заједно са општинским и градским одборницима у Скупштини града Београда и оног часа ако видим да они настављају да уцењују државу, да они прете штрајком глађом, истог часа ћу ступити у штрајк глађу“, поручио је Весић.

Према његовим речима, сви одборници владајуће коалиције ће ступити у штрајк глађу ако опозиција настави да уцењује државу.

„Позивам их (опозицију) да се не такмиче у томе са нама. Победили смо их на изборима, не видим разлог да их не победимо и у томе“, рекао је он.

Председник скупштине Београда Никола Никодијевић казао је да ће одборници бити ту 24 сата и обављати своје редовне послове.