Прочитај ми чланак

Весић: Кривична пријава против Ђиласа и још тројице за покушај убиства

0

Заменик градоначелника Горан Весић поднео је Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Драгана Ђиласа и још тројице чланова Савеза за Србију због кривичног дела убиства у покушају, током инцидента који се догодио прошлог понедељка испред галерије ''Прогрес'', после промоције његове ''Књиге о Београду''.

„Ђилас је био организатор догађаја који су се десили после 19 сати, прошлог понедељка, 14. октобра, на углу Кнез Михаилове улице и Змај Јовине испред галерије „Прогрес“, када је неколико сати пре одржавања промоције моје књиге послао званично саопштење, као председник своје странке и позвао своје присталице да се окупе и да се физички обрачунају са нама који смо били ту на промоцији. На тај начин је, са умишљајем, позвао људе да изазову сукобе, да изазову нереде, да физички нападају друге људе и оно што је најгоре – да пролију тужу крв“, рекао је Весић за Тањуг.

Подсетимо, те вечери је заменик градоначелника, у пратњи обезбеђења, изашао је из галерије Прогрес, док су окупљени звиждали и узвикивали „Весићу, лопове“, а потом и појурили за њима Кнез Михајловом улицом.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!