Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ ГУБИ КОМПАС? У Београду је могуће увођење полицијског часа 24 сата

0

Ако се будемо придржавали свих мера Владе Србије и упустава епидемиолога до такве мере неће доћи - рекао је Горан Весић

Одлука о стављању Београда у карантин није донета, она је само крајња мера и она зависи само од Београђана, рекао је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

– Ако се будемо придржавали свих мера Владе Србије и упустава епидемиолога до такве мере неће доћи – рекао је Весић за ТВ Пинк.

Он је рекао да ако таква одлука буде донета, Београд ће је реализовати као и све друго што је наложила Влада републике Србије.

– Стављање града од два милиона становника у карантин је опсежна операција у којој поред локалне самоуправе морају да учествују војска и полиција – рекао је Весић и додао да ће та операција захтевати велики број људи.

Додао је да већина Београђана веома поштује мере Владе Србије, али и нагласио да је довољно да неколико људи не поштује, па да дисциплина свих осталих грађана пада у воду.

У Београду је 400.000 грађана преко 65 година и већ су у некој врсти карантина а њима се помаже преко 17 волонтерских центара.

– Преко пакета које пакујемо у Штарк арени желимо да будемо у сталном контактну са њима и помогнемо им – рекао је Весић.

Он је поручио да Београд као највеће жариште епидемије треба да поштује сва упутства која дају епидемиолози и Влада Србије и да се у том случају нада да ће сценарио карантина за читав град бити избегнут.

– Уколико карантин буде морао да се спроведе да би се сачували људских животи, то ће бити спроведено – закључио је Весић.