Прочитај ми чланак

„Весић допринео тровању грађана Београђана“

0

За такозвано задимљавање комараца Градска чистоћа користи препарат који разблажују обичним дизелом, и тиме загађују животну средину и угрожавају здравље људи и животиња. Док је на пословима сузбијања комараца радио Завод за биоциде, као стручна кућа, за растварање је коришћено бело уље уместо дизела и ефекти су били можда бољи, а свакако је било много здравије за грађане - стоји у саопштењу Миле Поповић, председнице ГрО Београд Странке слободе и правде.

Даље се наводи:

FOTO: SSP

Имајући у виду да Градска чистоћа користи дизел као растварач који је много штетнији, ни не чуди зашто се грађани толико буне и нападају раднике “Чистоће” који ни криви ни дужни морају да се суочавају са бесом грађана, јер послове води нестручни кадар из Градске чистоће.

Заменик градоначелника, Горан Весић се чак сликао са уређајем за задимљавање и на тај начин допринео тровању грађана Београда. Тим истим отровом запрашују и Велико ратно острво, иако је реч о простору изузетних одлика са режимом заштите првог, другог и трећег степена где је строго забрањено било какво третирање инсектицидима.

Док Весић глисира и позира за друштвене мреже и новинаре, Београђани су приморани да удишу испарења дизела, иако постоји други начин и знатно здравије решење – стоји на крају саопштења Миле Поповић, председнице ГрО Београд Странке слободе и правде.