Прочитај ми чланак

Веселиновић одговорио Тадићу: Напао си опозицију пре Вучића, Вулина и Ђуке

0

"Борис Тадић је напао Удружену опозицију пре Вулина и Ђуке, као и свих осталих напредњачких трабаната. Тиме показује да има неки проблем или, не дај боже, договор са режимом Александра Вучића", рекао је један од оснивача Удружене опозиције Србије Јанко Веселиновић.

Он је на тај начин реаговао на изјаву бившег председника Србије и лидера Социјалдемократске странке Бориса Тадића, који је навео да формирање најновијег пројекта удруживања опозиције види као прикривање вести о распаду Савеза за Србију.

Тадић је рекао да је опозицији потребна највећа могућа озбиљност и одговорност у консолидацији, а “не нове лакрдије које само троше време и енергију”.

“И да смо и позвани не би се укључили у тај нови савез без јасних одговора на кључна питања, која су све време неразјашњена – шта је мотив тог окупљања, по ком критеријуму и по чему ће се разликовати од претходног које је евидентно донело више штете опозицији, него Вучићу”, изјавио је, између осталог, Тадић.

Реагујући на ову изјаву, Јанко Веселиновић је истакао да се Тадић показао агилнијим од напредњака, те да је пре њих напао Удружену опозицију Србије.

“То чак није успео још ни Вулин, ни Владимир Ђукановић Ђука, нити други трабанти Александра Вучића. То значи да Борис Тадић, по свему судећи, има неки проблем са собом или, не дај боже, има договор са режимом”, истиче он, описујући медијски наступ бившег председника Србије као “трагикомичан”:

“Он је некад био човек од угледа у Србији. Могли смо рећи да се борио за демократске вредности, а сада стоји у фронту режима Александра Вучића. Из дана у дан, из сата у сат, он и пар преосталих чланова његове странке нападају опозицију. И то раде неуморно, као да им је то једини посао”, поручио је Веселиновић.

Лутовац, Стефановић, Тепић: Без коментара

Портал Нова.рс је коментар на изјаву Бориса Тадића, покушао да добије од председника ДС-а Зорана Лутовца, као и функционера Странке слободе и правде, Маринике Тепић и Борка Стефановића.

“Мој коментар је да немам коментар на изјаве које даје Борис Тадић”, поручио је Лутовац, док је Стефановић поручио да не жели да даје издвојену изјаву, упутивши нас да сачекамо евентуалну заједничку реакцију Удружене опозиције Србије.