Прочитај ми чланак

ВЕЉА ИЛИЋ: Тужба против Бошка Обрадовића ОБРАДОВИЋ: Тужили су нас они који немају ни образа ни части

0

bosko-obradovic-braca ilic

Лидер Нове Србије и министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић изјавио је данас да је поднео кривичне пријаве против члана старешинства покрета Двери Бошка Обрадовића због неаргументованих напада на њега и његову породицу.

„Нисам поднео тужбу против Двери већ против Обрадовића јер је прешао све мере и границе вређајући моју породицу, позивајућина линч, штампајући плакате „сменимо Илиће у Чачку“, а помињао је криминал, фалш дипломе…“, рекао је Илић Танјугу.

Како каже, Обрадовић ће морати све то да докаже јер јелично то износио.

„Немам ништа против Двери нити су то Двери говориле као покрет него Обрадовић“, рекао је Илић оцењујући да је реч о јефтиној кампањи у којој је Обрадовић неаргументовано нападао, држао сваке недеље конференције и нападао једну породицу.

Објашњава да ће Обрадовић сада морати да докаже свеоно што је рекао.

„Од сада све што каже мораће и да докаже јер ће добити кривичну пријаву“, поручио је Илић.

Илић је навео да није и да не жели да полемише са Обрадовићем који има, како је рекао, један једини програм а то је напад на њега и његовог брата.

„Подло је и покварено брукати, лагати, компромитовати људе и то ударити на фамилију, на приватност. Нећу више да толеришем и зато сам дао адвокатима да раде свој посао. Све што добијем ићи ћ еу хуманитарне сврхе и адвокатима“, рекао је Илић наводећи да не зна колико тужби је већ проднео.

Тужили су нас они који немају ни образа ни части

Члан старешинства покрета Двери, Бошко Обрадовић изјавио је данас да је тужба за повреду угледа и части, коју је против њега поднео министар за ванредне ситуације, Велимир Илић неоснована будући да је он лице које нема углед и част.

“Сматрам да је коначно дошло време да прораде закони и институције Републике Србије, и да се на суду каже истина о свему што раде браћа Илићи, а посебно о томе како су се обогатили и стекли дипломе”, изјавио је Обрадовић Гласу западне Србије.

Он је подсетио да Илићи (Велимир и Војислав) нису имали ништа пре него што су ушли у политику, а да су данас, према извештајима Агенције за борбу против корупције, најбогатији министар у Влади РС и најбогатији градоначелник у Србији.

Оно што ова држава онемогућује јесте доношење закона о испитивању порекла имовине, којим би они били присиљени да докажу порекло своје имовине, наводи Обрадовић.

“Суд је одлично место за суочавање на којем они морају показати све оно што су годинама пред народом крили”, закључио је Обрадовић.

Извор: Танјуг, Глас западне Србије