Прочитај ми чланак

ВЕЉА: Србији нема спаса док Вучић, Весић, Динкић и Мали политички не умру (ВИДЕО)

0

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да је најава председника Србије Александра Вучића да ће се повући са места председника Српске напредне странке још једна његова „манипулација и маневар“.

„Он већ годину дана води кампању „Будућност Србије“ као да ће избори бити сутра. Изгледа да му је досадило место председника државе , па би сада мало опет да буде премијер. У Србији нема демократије , нема институција . Овде је улогу Владе Србије преузело Председништво СНС, а улогу парламента Главни одбор те странке. Све одлуке се доносе ту“.

„Имамо једнопартијски систем. Један човек и једна партија се питају за све у овој земљи. И тачно је све што један део опозиције каже за Вучића и Вућић о њима. Не нападају се они без разлога, имају исте менторе у Бриселу. Е све док владе буду постављали ти њихови ментори, Србији се црно пише“, оценио је Илић на конференцији за новинаре.

Он је навео да Вучић само прича о мерама према Косову , али да никакве конкретне мере нема, нити их уводи. „Прва и основна мера мора да буде да се обустави изградња аутопута Ниш – Приштина. А не да министарка саобраћаја каже како је то приотритет. Они ништа нису урадили да заштите Србе на Косову. Председник каже како их снабдева робом и да га не питамо како, па још се хвали да је Робин Худ“.

„За Косово мора да постоји јасна стратегија и план. Нашим људима који су у опасности обезбедити да живе у Србији, али да услов буде да ништа не смеју да продају. Једном ће доћи време када ћемо , ако будемо водили паметну политику моћи да вратимо Косово“, истакао је Илић.

Председник Нове Србје је додао да Србијом у свим сегментима „влада мафија“. „Вама 125 грама малине у продавници кошта 130 динара, а сељаку кило откупљују за 120 динара. Што значи да та њихова кумовска мафија којој су дали дозволе за хладњаче и паковања зарађује преко 1000 динара по килу. Тако је и са вишњама и са боровницама. Сељак је уништен. Србија никада у историји није имала мање свиња. Ми ништа своје више не производимо. Извоз је скроз обустављен због вештачког одржавања курса евра. А увоз је у експанзији. Србија то не сме себи да дозволи. Србија има капацитете да производи све што јој треба и може да увози само јужно воће и то што не успева код нас. Али овде је све подређено интересима појединаца који се богате на штету државе. Ово је исто оно време и исти људи који су владали и у доба деведесетих и ојадили Србију у време црвено-црне коалиције“, навео је Илић.

Он је додао да Србији никада неће бити боље док „Весић, Мали , Триван и Дикнићева екипа политички не умру“. „Да би се Србија родила , они морају политички да умру“, закључио је Илић.