Прочитај ми чланак

Веља о потресној сцени: Србија јадна, бедна и понижена чека да потпише за Вучића

0

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је „први дан прикупљања потписа показао да Александар Вучић и његова власт третирају грађане Србије као робове“.

„Људи су уцењени радним местима и као последњи мученици целу ноћ стоје у редовима да скупе потписе за великог вођу, да би он колико данас могао да изађе и да се хвали како је скупио потписе за дан. Па то још није виђено у Србији. То никада није радила ни једна власт. Више поштовања су робовласници имали према робовима, него Александар Вучић према грађанима Србије“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је упитао зашто је био проблем да се потписи скупљају и дан и два и три.

„ Гледао сам оне јадне људе како стоје у редовима. Молим грађане Србије да покажу мало достојанства и да не дозвољавају да се према њима понашају с толико понижења. Србија и њен народ никада нису били пониженији него данас. Да ли је то Србија Немањића, Светог Саве , свих српских славних војвода?“, упитао је председник Нове Србије.

Он је казао да се политичка групација окупљена око Народног блока , на чијем је челу Нова Србија, не помиње нигде у медијима и нико не обавештава да ће учествовати на изборима.

„ Ми ћемо на изборе изаћи и ако смо у потпуној блокади. Сматрам да је било важно да сви изађемо на изборе , јер смо морали да се изборимо сви заједно да ова накарадна власт оде. Ако им се да могућност да владају још четири године од Србије ништа неће остати“, рекао је Илић.

Он је истакао да је циљ Народног блока стварање озбиљне државе и враћање надлежности институцијама, враћање достојанства војсци и полицији , подстицање домаће привреде и укидање субвенција за странце и преусмеравање тих пара на домаће инвеститоре.

„Циљ нам је да покренемо пољопривреду, да укинемо пљачку грађана и извршитеље, да укинемо могућност да један човек доноси све одлуке, па и одлуку о предаји Косова. Ми ћемо се борити за то да нико не може да нам наложи шта ћемо ми да радимо са својом земљом и својом територијом“, рекао је Илић.

Он је истакао да „ова власт није урадила готово ништа добро за Србију за ових осам година колико су на власти“.

„Једино што су радили много су се хвалили ,а ми смо много тога изгубили и немамо више времена за губљење“, закључио је Илић.