Прочитај ми чланак

Веља о Ани Брнабић: Ту жабу нормални Србин не може да прогута (ВИДЕО)

0

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је у уторак 18. фебруара, да је једина шанса за Србију да опозиција „стане под један барјак“,а да је поведе неко ко је од „струке и ко није окаљан“.

„Разговарао сам са једним врло озбиљним човеком, који је ванстраначка личност, а добро је познат јавности Србије, који је стручан и који ми је рекао да би пристао да стане на чело уједињене опозиције. Када сам тај предлог изнео некима из опозиције није им се баш допало и ако о њему кажу све најбоље. Мој утисак је да су једини разлог сујете. А ми са таквим ставом као опозиција нећемо моћи ништа да урадимо“, рекао је Илић на конференцуији за новинаре.

Он је оценио да је бојкот избора само „проужавање Вучићеве власти,а сваки нови дан с њима је ново срљање Србије у пропаст“.
Илић је истакао да је у Србији „ситуација потпуно шизофрена“ и да „нормалном човеку ништа није јасно“.

„Вучић седи тамо у Бриселу са неком шесторком у којој су Мило Ђукановић, босански, македонски и албански представници, а овамо Вучићеви подржавају литије у Црној Гори, Додик одваја Републику Српску. Он прави „мали Шенген“ који је једино има улогу да се кроз њега призна независност Косова“, рекао је Илић.

Он ује нагласио да је „мали Шенген“ највећа издаја у историји Србије, после оне коју је , какао је рекао, „учинила Демократска странка које је увела Еулекс на Косово“.

„И ти издајници који су увели Еулекс и ови издајници који сада раде увођењу „малог шенгена“, једном ће морати да одговарају за издају и кршење Устава“, истако је Илић.

Председник Нове Србије је оценио да је „велика грешка опозиције што није у стању да се уједини и победи ову власт“.

„У народу постоји огромно незадовољство и људи хоће промене. Ево и сам Вучић је рекао да Влада Србије ништа не ваља и да мора да промени 70 одсто министара, 50 одсто посланика и локалних лидера. Па што да чекамо да он то мења, него треба ми да их почистимо и све променмо. Овако ћемо дати смао Вучићу шансу да опет постави неке нове министре и посланике и експериментише наредне четири године“, истакао је Илић.

Он је оценио да је понашање министра одбране Александра Вулина поводом посете министра војног Русије Сергеја Шојгуа било „скандалозно“.

„И Шојгу је схватио да га Вулин политички злоупотребљава. Они од Руса све што су набавили је то што могу да користе у кампањи, панцире за ометање дронова. Оно је била невиђена срамота за Србију“, истакао је Илић.

Он је казао да „не зна ни једног нормалног Србина који би могао да гласа за Ану Брнабић“.

„Ови не могу да се пореде са неким озбиљним владарима који су водили Србију. Срамота нас је какву власт имамо , а ко нас је кроз историју водио“, закључио је Илић.