Прочитај ми чланак

ВЕЉА ИЛИЋ ПОРУЧИО ТОМИ И КОШТУНИЦИ: Да уједињени кренемо на Вучића!

0

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да су „ потребни Србији сви уједињени како би се изборили против зла које влада“.

„Томиславе Николићу укључи се! Ти си нас у ово увео, а онда се повукао и оставио нас Брнабићки, Вучићу и Вулину. Немој да се кријеш, него изађи и бори се са свима нама за нормалну Србију. Данас сви морамо знањем и искуством да се боримо за Србију како би отерало ово зло које њом влада. Мора да се укључи и Војислав Коштуница. Не мора да води странку, али својим саветима да помогне. Србију никада гори нису водили и да би је спасили, а последњи је моменат, морамо сви да станемо под један барјак. Ми старији да помогнемо саветима, а младе и поштене да истакнемо да је воде“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је разлог што паметни, образовани и поштени беже из земље то „што неће да им шефују Вучићи, Брнабићке и Вулини“.

„Народ који протесује на улицама је народ који је незадовољан. Нису то Вучићеви сендвичари које он организује. И није Вучићу то што ти у твојим сендвичарима видиш Србија. Србија је овај незадовољан народ. Тај народ се из муке скупља, а ове сендвичаре ви водите. Грађани морају да буду свесни тога да ће власт можда покушати да 13. априла убаци провокаторе који ће да праве нереде. Позивам све да не наседају на провокације и да сачувају мир и да протести остану мирни“, рекао је Илић.

Он је додао да и поједини лидери опозиције не смеју да користе протесте за личну промоцију, јер се испоставља да протести имају подршку великог дела грађана Србије, али да поједини лидери опозиције немају толику подршку.

„Народ хоће опозицију да се уједини и да погази ово зло које нам се дешава. Народ неће председника који разговара са свима редом по свету,а неће да разговара са својим грађанима. Ево ти Вучићу прилике 13. априла изађи и разговарај са својим народом“, рекао је Илић и додао да је председник Србије „ узео обавезу на себе да води народ, али да то не ради и крши Устав свакодневно“.

Он је додао да грађани Србије више неће да им власт постављају Вашингтон и Брисел, јер се испоставља да „ свако кога они доведу уништава Србију“.

Илић је истакао да је „невероватно какву Владу Србија има“.

„Премијерка се не меша у свој посао. Са радницима пошта који су штрајковали преговара министар полиције, а не њихов ресорни министар, нити Кркобабић који их је дотле довео пошто је био задужен годинама за поште. То је ван памети све. Ми правимо акције телефонске донације за куповину магнетне резонанце. Тражимо од народа који једва саставља крај с крајем да одвоји од своје сиротиње да купимо магнетну резонанцу, а хвале се да им је пун будџет. Праве фонтане на сваком ћошку у Београду које коштају читаво богатсво,а немају паре за магнетну резонанцу. Минситар здравља да објасни шта раде мртве бебе у фрижидерима у Краљеву које држе три године тако. Министар здравља, стално испада ја га нападам, али сликао се са Сурчинцима, држе му по болницама мртве бебе у фрижидерима, од народа тражи милостињу за магнетну резонанцу и опет опстаје. Па он хитно треба да поднесе оставку“, рекао је Илић.

Он је додао да је уместо метроа, који су обећавали, а нису ни почели да га граде, Београђани добили раскопан центар и „нешто што се ради мимо било каквог урбанистичког плана“.

„Крајње је време да ову државу преузму да воде нормални људи, ови што је воде нису нормални. Србија никада није била подељенија, чак и на те нормалне и ненормалне“, закључио је Илић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!