Прочитај ми чланак

Веља Илић открио народу: Вучић лаже; да су питани лекари још би био на ВМА

0

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да је најава министра за државну управу и локлану самоуправу о промени Закона о референдуму и народној иницијативи „скандалозна“.

„ Ово што они покушавају да ураде са тим Законом је скандал. Проста већина од броја изашлих да буде довољна за решавање два кључна питања која се тичу даље судбине Србије – Устав и Косово. Они по сваку цену хоће да промене Устав и то протурају док се цела нација бави здравственим стањем председника Србије“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да „нико нормалан тако важна питања не решава преко колена“.

„Да буде довољна половина од изашлих броја бирача , а не као чак ни до сада да то буде 50 одсто плус један бирач. Па то значи да могу да раде шта хоће и како хоће, то је ван памети. То је једна тешка подвала која се подмеће грађанима Србије“, оценио је Илић.

Он је додао да је несхватљиво да „режим који држи 90 одсто медија напада оно мало новинара који се усуде да поставе питање и да одбране част и углед професије.“

„ А онда се председник прави да му је скочио притисак од новинарских питања на која неће да одговори. Ево и ја ћу да питам председника како га није срамота? Лаже ко пас. Зашто Вучићу браниш неодбрањиво? Зашто не кажеш ко је инвеститор Београда на води? Зашто не кажеш да се то прави парама које су узете од изградње аутопутева? За то постоје докази које сам послао и надлежним органима и теби председниче. Зашто ниси сменио Зорана Бабића после несреће на наплатнопј рампи , него га штитиш и браниш и ако цела Србија зна да је он возио? Зашто ниси сменио Небојшу Стефановића и Синишу Малог због лажних диплома? Зашто ниси сменио Небојшу Стефановића због афере „Крушик“ у коју је умешан његов тата граната? Да ти ја кажем председниче, ти добијаш висок притисак од твојих лажи. Зашто више лажеш грађане Србије, председниче?“, упитао је Илић.

Илић је рекао да „хиљадама људи скаче притисак од председника и од политике коју води , од тога што не могу да преживе месец и саставе крај с крајем.“

„Како је нама који тебе гледамо сваки дан како нас лажеш и мажеш, како браниш све те криминалце које си окупио око себе? Ниси ти глуп толико да не знаш шта раде. Питање је да ли их браниш зато што си и ти у све то умешан. Склони све те око себе, Вучићу, ако си поштен. Смени Малог и Стефановића“, поручио је Илић.

Председник Нове Србије је истакао да је јасно да „ Вучић прави своју опозицију што се види на примеру Мише Вацића“.

„Он држи трибине у полицијским станицама . Па то нема нигде на свету. Како ће то да објасне ? Ти Вучићу си све купио ,а што ниси све би да купиш и ти за све да се питаш. Увео си нам „Мали Шенген“ на велика врата и још се тиме хвалиш. Да на ову нашу муку ставиш тачку. Када си био на ВМА што ниси консултовао још неке стручњаке, сигуран сам да би те још задржали“, рекао је Илић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!