Веља Илић: Народе, Вучићев кум нам украде воду, ставио је читаве реке у своје цеви

0

На конференцији за новинаре говорили су г. Велимир Илић председник Нове Србије и г. Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета у име Народног блока – предизборне коалиције за предстојеће изборе.

Председник Нове Србије је пред јавност изнео чињеницу да је од доласка Вучића на власт до данас од грађана наплаћено 500 милиона евра на име еколошке таксе. Ове године је кулминирао доказ да се тај новац троши ненаменски – Србија је међу најзагађенијим земљама на свету, а наши градови су у дужем временском периоду на самом врху најзагађенијих.

Велимир Илић је поставио питање на шта је утрошен тај новац:

„Нико не зна да објасни у шта се уложило у Београду, зашто није решена гасификација у Ваљеву? Зашто је Ужице међу најзагађенијим градовима? Зашто је дозвољено да се пале гуме и остали отпад у Косјерићу? Зашто нема постављања и чишћења филтера у Смедереву, Обреновцу, Лазаревцу, Костолцу и зашто Бор умире? Да ли ће неко за то одговарати? Ко су људи који доводе најпрљавију технологију у Србију? Да ли су то државници или мафија?“

Он је нагласио да се свуда по Београду секу и уништавају зелене површине да би на њихово место дошле нове зграде, и објекти разне намене.

„Србија се гуши! Да ли се било где у Србији раде студије утицаја на животну средину пре почетка грађевинских радова, пре издавања дозвола за нове фабрике? Да ли постоје такве студије рецимо за Зрењанин где је фабрика гума, за Чачак, за било који град где доводе прљаве технологије?“

– Уведена је акциза за струју од које је требало урадити рекултивацију подручја где се вади угаљ. Да ли је то негде урађено? Колико годишње држава заради од тих акциза? Наплати се на годишњем нивоу око 17 милиона евра и шта се уради са тим новцем? На шта се тај новац потроши?! Јел то трошите на плаћање подобних када их запошљавате у јавна предузећа? Сматрам да ова неодговорна власт мора да поднесе рачуне народу – како су потрошене паре, где су потрошене, ко их је потрошио и зашто дозвољавамо да наш главни град буде најзагађенији главни град на свету. То је брука!“

ПРОМЕНЕ САД – СУТРА ЋЕ БИТИ КАСНО!

Велимир Илић се у свом излагању осврнуо и на догађања на Косову

– Све ово се догађа сад са отварањем пруга и путева према Косову, то је саставни део Мини Шенгена који ће нам доћи главе. Мини Шенген има за циљ да потпуно разбије Србију. То ће потпуно би разорити Србију и ово мало привреде које имамо. Ово што ради актуелна власт нигде у свету не би смело да се догађа. Са оволиким аферама које се заташкавају, са „мини Шенгеном“ који ће потпуно уништити Србију, са овим загађењима, са ненаменским трошењем пара… ова земља нема будућност. Зато су промене неопходне! Промене сад, сутра је већ касно. Сваки дан овог режима коштаће Србију деценије. Потребно је изаћи на изборе и погазити их, јер све ово што раде је против народа и против Србије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!