Прочитај ми чланак

Веља диже Србију на ноге: Извршитељи гори од турских харачлија

0

Председник Нове Србије Велимир Илић, приватно и Нова Србија, као странка, изложени су сталним притисцима власти преко јавних извршитеља као и многи грађани Србије. Врло често грађани нису у прилици да сазнају за шта им се скида новац који је упетостручен у односу на основни дуг. Грађани немају коме да се жале, јер су решења извршна. Такав случај имао је и председник Нове Србије који је у канцеларији једног извршитеља у Чачку покушао да се распита за какав дуг му је стигло решење о извршењу.

Када је ушао у канцеларију извршитеља , извршитељ је изашао ,а девојка која је радила као његова службеница је председнику Нове Србије рекла да га не познаје, да не може да му да никакве податке и да мора да напусти канцеларију.

Она није дужна да зна ко је Велимир Илић, али јесте дужна да му као сваком грађанину да информацију коју је затражио. Уместо да ради свој посао, она је још и провоцирала председника Нове Србије и истерала га напоље из канцеларије, уместо да га љубазно обавети о чему се ради. Велимир Илић је мирно изашао из канццеларије.

Када је председник Нове Србије тим поводом одржао конференцију за штампу непосредно по догађају, после два сата на вратима његове приватне куће појавила се полицијска патрола , јер је наводно извршитељ, који није био присутан, пријавио да се председник Нове Србије непримерено понашао у просторијама извршитеља.

МУП уместо да штити грађане од највеће организоване криминалне групе, која је у Србији легализована –јавних извршитеља , долази на врата грађанима да их заплаши и помаже криминал који спроводе извршитељи над грађанима Србије.

Они се понашају горе од турских харачлија, отцепе колико сматрају сами да треба да буде дуг , који је често по неколико пута већи од основног са њиховим наградама, а грађани Србије живе у сталном страху када ће им закуцати на врата.

Све ово показује да су Влада Србије , председник и Народна скупштина блефирали да ће уредбама и изменама закона ставити под контролу јавлашлук који свакодневно спроводе јавни извршитљи над грађанима Србије. Сваки дан видимо у новинама неку вест где извршитељи људима отимају станове и куће и остављају их на улици.

Нова Србија се пита до када ће грађани Србије да трпе сав овај незапамћен терор. Крајњи је моменат да се народ самоорганизује , пружи легитиман грађански отпор у недостатку институција које би их заштитиле и тако спречи отимање имовине које свакодневно спроводе јавни извршитељи у Србији.

 

Када успоставимо слободну и демократску владу , прва одлука, ако Нова Србија буде део те владе, ће бити укидање јавних извршитеља и враћање ових поступака у надлежност судова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!