Прочитај ми чланак

ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Вучић од Србије прави циркус, а од пријатеља непријатеље

0

Гост есмисије „Скенирање“ у продукцији HelmCasta био је председник Нове Србије Велимир Илић. Он је критиковао актуелну власт и истакао да Вучић од Србије прави циркуску представу, а од пријатеља непријатеље. Илић је истакао да данашња власт Србију води у потпуну пропаст. Говорећи о протестима, председник Нове Србије и некадашњи лидер петооктобарских промена казао је да народ излази на протесте, јер је гладан и незадовољан.

„Тај споразум с народом који је направила опозиција мора да се допуни. Опозиција мора јасно да се одреди. Морају да се направе и реални и конкретни механизми контроле власти.

Ево ја имам предлог како то може да се уради преко независних регулаторних тела. Формирате тело у коме ће да седе представници народ , али стручни људи од ауторитета, па у то тело се изабере један представник Академије наука, један представник Српске православне цркве , један адвокат кога делегира Адвокатска комора, инжењера кога ће да да Комора инжењера , један лекар, један просветни радник, професор, значи људи из занимања која су најбитнија за Србију.

И њима се да право да могу сваког од најнижег до највишег функционера да позову на одговорност и да ако се утврди да су кршили закон то предају тужилаштву па да се то процесуира и да стај неко одговара кривично што је кршио закон, опљачкао предузеће или државу, без разлике је л он директор неке фирме, министар или председник државе“, казао је Илић.

Он је додао да опозиција под изборним условима који су данас у Србији не трена да излази на изборе и да Вучић и ако распише изборе мора да мисли с ким у трку улази, јер ти „избори нису регуларни с њим и његовом опозицијом“. „Показаће се ко је стварна опозиција, а ко је она опозиција коју он контролише и плаћа“, казао је Илић. Он је истакао да је као неко ко се неколико пута срео с Владимиром Путином видео да Путину „није било пријатно приликом недавне посете Србији и да је једва чекао да оде“.

„Вучић од пријатеља прави непријатеље. Не знам што уопште иде по свету. Нама би било боље да нигде не иде. Он ништа није урадио за Србију за све ове године у тим белосветским посетама. Што он више њих посећује , они Србију све више притежу да преда Косово. Па то није нормално“, казао је Илић. Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!