Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ СРПСКОГ НАРОДА Жак Огар у посети ДСС-у

0

Пуковник у пензији француске војске и велики пријатељ српског народа Жак Огар који је штитио Србе на Косову и Метохији посетио је седиште Демократске странке Србије у Београду, где се састао са председником странке Милошем Јовановићем.

Током једносатног разговора било је речи о ситуацији на Косову и Метохији, као и о политичкој ситуацији у Француској и Европској унији.

Сложивши се да је ситуација на КиМ компликована, Јовановић и Огар су истакли да ни у ком случају и ни под којим околностима не сме бити предаје Косова и Метохији и одрицања од територијалног интегритета Србије.

У разговору је оцењено да је Европска унија политички мртав пројекат и да је дошло време за буђење нација у ЕУ, уз уверење да ће то на пролеће и потврдити избори за Европски парламент.

Жак Огар као командант специјалних јединица француске војске је 1999. године спасио манастир Девич и монахиње на КиМ када албански терористи покушали напад на ту светињу Српске православне цркве.

СПЦ је због тог херојског чина Огару доделила орден Светог Саве.

Он је прошле године објавио књигу „Европа је умрла у Приштини“ у којој је осудио западну политику током рата на Косову и Метохији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!