Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ПАТРИОТСКИ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!

0

У Београду, 18. фебруара од 17 часова на Тргу Николе Пашића, одржаће се велики патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

Овај протестни скуп  има за циљ да јасно упозори и садашње, али и будуће власти Србије, да никакво одрицање од јужне српске покрајине (зарад евро-атланских интеграција и нејасних обећања), не долази обзир.

Тим поводом, обратили су се јавности професори Београдског универзитета др Милош Ковић и др Слободан Самарџић, професор Приштинског универзитета (привремено измештеног у Косовску Митровицу) др Дејан Мировић, филмски редитељ Данило Бећковић, као и студенти Београдског универзитета окупљени око студентског прогласа „За Косово и Метохију”.

-Идемо у сусрет најстрашнијој издаји у историји српског народа. Овде имамо режим који хоће да разграничи Србију са Косовом и Метохијом. Да се одрекне више од  120.000 наших грађана, највећих српских светиња, свете српске земље,  Косова и Метохије! Да ли хоћемо да будемо најглупља и најгора генерација у историји српског народа, да тако останемо запамћени? То не можемо да дозволимо – апелује на све Србе проф. др Милош Ковић.

У истом апелу огласио се и проф. др. Слободан Самарџић:

– Србија не сме да се одрекне Косова и Метохије, не сме да се одрекне свог народа у јужној покрајни, својих природних богатстава, свог верског и културног наслеђа!

Протест су подржале бројне патриотске странке, покрети, удружења грађана и познате личности из јавног, друштвеног и културног живота Србије.

– Незамисливо је да било ко уради, оно што ни Тито, ни турска империја није успела, да преда Пећку патријаршију, Грачаницу или Дечане у туђе руке – истиче у заједничком обраћању јавности и проф. др. Дејан Мировић.

 

-Немојмо се заваравати, било какво разграничење значи да јужно од Ибра неће бити Срба, Грачанице, Пећке патријаршије. Једино што чува наш народ и светиње на Космету је наше право! Уколико се свог права одрекнемо, остаће без икакве заштите – подвукао је редитељ Данило Бећковић и позвао грађане Србије да се придруже протесту „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”.

Овај апел су са видео позивом подржили и студенти окупљени око студентског прогласа „За Косово и Метохију” .

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!