Прочитај ми чланак

Велика свађа: Радикал против ЕУ парламентараца, а СНС сметају Руси у Скупштини!

0

Током Осме седнице Другог редовног заседања, вододила се жестока дебата између народног опозиционог посланика Српске радикалне странке (СРС), Александар Шешељ и народног посланика режимске Српске напредне странке (СНС), Владимира Орлића у вези учешћа ЕУ парламентараца и представника Русије у раду Скупштине Србије.

Током те расправе Александар Шешељ је истакао:

„На седници Одбора за европске интеграције, о којој ви говорите, само сам ја тамо од присутних чланова бранио достојанство Народне скупштине, зато што сам једини протестовао због обраћања амбасадора ЕУ.

Ви сте нарушили Пословник, дакле кршили сте Пословник. Владајућа већина, која чини већину у Одбору за европске интеграције је допустила амбасадору ЕУ у Србији да се обрати на том састанку, да нам пушта цртане филмове и да нам држи предавање. Једини сам се ја против тога побунио, а ви сте то подржали, тј. овај ваш коалициони партнер из Новог Сада, Ненад Чанак који је председник тог одбора, са којим сте ви у коалицији на нивоу града Новог Сада. Он је то омогућио.

Једини сам ја изразио протест. То може исто да се провери и на снимку и у стенограму и у записнику. Дакле, једини сам ја тамо бранио достојанство Народне скупштине, ви сте то подржали.”

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!