Прочитај ми чланак

ВЕЛИКА АЛБАНИЈА Бришу границе Србије, камиони и Албанци ће улазити без задржавања!

0

У оквиру конференције "Један регион, једно тржиште - корак напред ка заједничком тржишту Европске уније" у Новом Саду, синоћ је уприличена радна вечера.

На њој је био и министар финансија Синиша Мали, који је истакао важност повезивања земаља Западног Балкана, у оквиру иницијативе председника Вучића „Мини Шенген“, а која је добила обрис кроз програм „Опен Балкан“.

„Србија је лидер у региону када је економски развој у питању, али не можемо све сами и нама је важно да нас прате и остале земље Западног Балкана јер када наступамо заједно много смо јачи и атрактивнији за глобални свет. Радујем се тренутку када ће камиони без задржавања прелазити границе, када ће радне дозволе важити свуда и сада о томе разговарамо да покажемо младима да своје снове могу да остваре у својим земљама“, рекао је министар.

Радну вечеру је отворио шеф канцеларије Фондације „Конрад Аденауер“ за Србију и Црну Гору Норберт Бекман Диркес, а директор Фонда Европски послови АП Војводине Александар Симурдић обратио се гостима из пословне заједнице речима да младим лидерима који су разговарали у току дана о важности повезивања земаља Западног Балкана највише могу помоћи јаки предузетници из региона.

„Интегрисан регион са 18 милиона становника је атрактивнији и привлачнији на глобалној сцени и нуди простир за развој трговине, дигитални и индустријски напредак. Оно што смо урадили са споразумом о ромингу сада хоћемо и са пословним људима и укидање граница је у интересу свих нас“, поручио је Симурдић.

Поред великог броја пословних људи свечаној вечери су присуствовали и министар економског развоја Црне Горе Јаков Милатовић и заменица генералног секретара Савета за регионалну сарадњу Владе Србије Тања Мишчевић.