Прочитај ми чланак

Велика афера: Гласове Срба са Косова на изборима бројаће Албанци! (Др Миленковић)

0

Двери Ниш подносе кривичну пријаву због фалсификованих измена места гласања бирачима са Косова и Метохије који су до сада гласали у Нишу

Након што су у Републичкој изборној комисији откривене бројне манипулације са прикупљеним потписима подршке изборним листама , Градској организација Двери Ниш јавило се неколико грађана са Косова и Метохије, који имају боравиште у Нишу а којима је БЕЗ ЊИХОВОГ ЗНАЊА И БЕЗ БИЛО КАКВОГ ЊИХОВОГ ЗАХТЕВА промењено бирачко место, па уместо да гласају у Нишу, како су то чинили и на свим претходним изборима, сада им је место гласања за парламентарне изборе бирачко место на КиМ, у конкретном случају Гњилане, које је одлуком РИК пребачено у Бујановац. Још је чудније да упит у бирачки списак показује да су бирачка места различита, па на парламентарним изборима грађани гласају у Гњилану, односно одлуком РИК-а у Бујановцу, док им је место гласања на локалним изборима Ниш.

Како се ради о грађанима који су ово утврдили случајно личним упитом у бирачки списак, проверили смо у Градској изборној комисији у Нишу како је до ове промене бирачког места могло да дође без захтева, потписа и увида у личну карту грађана. Одговор је да је једини начин да се досадашње бирачко промени, како на Космету тако и свуда у Србији, лични захтев бирача општинској управи или привремном органу на Космету, уз који је неопходно приложити и лични документ, као и потпис бирача. Како ни у једном од ових случајева бирачи нису то сами тражили, једини је начин да је неко уместо њих то код привремних органа на Космету, конкретно у Гњилану урадио и без њиховог знања, без документа и са фалсификованим потписом, променио досадашње место гласања и са територије уже Србије пребацио га на Космет.

Двери Ниш поднеће кривичну пријаву против непознатог лица које је фалсификовало потпис бирача у конкретним случајевима јер је очито да се на овај начин бирачима са Косова и Метохије који су до сада гласали у Нишу на парламентарним изборима, отежава приступ гласању, и шаљу се без икаквог њиховог захтева да гласају у Бујановац. Како се ради и о очигледном фалсификату упућујемо питање министру државне управе и локалне самопуправе Александру Мартиновићу да објасни како је до ове
малверзације у бирачком списку дошло? Колико је оваквих случајева да су људима са Космета који гласају у ужој Србији промењена без њиховог знања и фалсификовањем захтева бирачка места?

Такође, упозоравамо све грађане са Космета који имају боравиште и гласају на територији уже Србије да провере да ли им се није догодило исто, да је неко противзаконито , у њихово име и фалсификујући њихов потпис променио место гласања , јер ће им тако бити онемогућено да гласају на бирачким местима где су гласали до сада у ужој Србији, већ се овим фалсификатом сви упућују у гранична подручја.

Двери Ниш су јуче заједно са градским одбором Српске странке Заветници, са којима излазе на парламентарне изборе у коалицији Национално окупљање под бројем 4, поднеле Градској изборној комисији списак чланова бирачких одбора у сталном и проширеном саставну на свих 176 места у Граду Нишу, и са преко 400 чланова бирачких одбора – контролора на изборима као и до сада сачуваћемо изборну вољу грађана Ниша.