Прочитај ми чланак

ВЕЛИКА АФЕРА: Дилер контактирао Андреја Вучића, Вулин био на плантажи марихуане?

0

Афера „Марихуана” тресе Србију. Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић питао је током ових дана, на својим конференцијама за штампу у Скупштини Србије, полицију и тужилаштво шта крију у вези са запленом велике количине марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“ код Старе Пазове, где је, према незваничним сазнањима, пронађен засад од 37.000 стабљика марихуане.

Он је још и обавестио јавност, показујући фотографије министра одбране Александра Вулина и директора Коридора Србије Зорана Бабића на том пољопривредном добру, да су највиђи државни чиновници бил посетиоци „Јованице”.

„Изостале су информације ко је ухапшен, колико је тачно марихуане заплењено, нема пи-ар акција и специјалних емисија, док полиција издаје саопштења и о запленама од 10 грама дроге. Настао је потпуни мук после информације о полицијској акцији коју је објавила Радиотелевизија Војводине“, рекао је том прилоком Алексић откривајући да су и полицајци обезбеђивали добро на којем је гајена марихуана, те да се у Србији догађа нешто чега нема ни у Колумбији – да држава обезбеђује производњу марихуане.

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је и да је полиција утврдила да је Предраг Колувија, власник пољопривредног добра „Јовањица“ на којем је пронађена велика количина марихуане, по хапшењу звао Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића, и да је реч о „великом државном послу који режим покушава да затвори хапшењем непосредних извршилаца“.

„Имам поуздане информације из полиције да је Колувија звао Андреја Вучића. Зашто је баш њега звао? Позивам тужилаштво да се огласи о овом сазнајну. Одговори о умешаности државе у овај посао крију се у Колувијином телефону. Он је често контактирао и са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем. Можда се Стефановић због тога не оглашава“, рекао је Алексић у Скупштини Србије.

Алексић је навео да полиција није саопштила да је више од 600 килограма марихуане заплењене на „Јовањици“ било запаковано у пакете на којима је писало „Косово“.

Алексић је упитао ко је омогућио Колувији да годинама користи фалсификовану полицијску значку, ротациона светла на аутомобилима и да носи оружје, а да „Јовањицу“ обезбеђују људи са значкама.

„Испоставило се да је реч о фалсификованим значкама, али су мештани виђали људе са значкама. Ко је могао да зна да су фалсификоване док нису ухапшени“, навео је Алексић.

Вулин подноси тужбу против опозиционог посланика

Посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски рекао је јуче рекао да ће председник те странке Александар Вулин поднети тужбу против функционера Народне странке Мирослава Алексића, који је раније данас оптужио Вулина да је посетио добро „Јовањица“ где се, како је тада рекао, одвијала производња марихуане

Комленски је рекао да ће Алексић своје тврдње морати да докаже на суду, истичући да је посланик СДС – Народна странка изнео неистине о Вулину и државним органима Србије.

Према речима Комленског, Вулин је као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 2015. године промовисао идеју о сезонским пословима и био на имању Јовањица да, како каже, ради свој посао.

– Данас је на један најгори могући начин Алексић покушао да помеша фотографије са нечим са чиме Вулин, нити државни органи, немају било какве везе – рекао је Комленски.

– То би било као кад бих ја оптужио Ђиласа да је он одговоран за то што је његов несуђени шурак Дабовић пао са огромном количином наркотика. Не пада ми на крај памети, али шта друго очекивати од Алексића који је продао све што се продати да – рекао је Комленски.

Упитао је новинаре да ли мисле да би Александар Вулин отишао на имање да је знао да се тамо тако нешто дешава, као што је производња марихуане.

– МУП, како смо чули из медија, има своје разлоге да сумња да је марихуана засађена у последњих 11 месеци. Алекснадар Вулин је тамо био 2015. године. Истрага ће показати да ли се, можда, пуким случајем то десило тад, а оно у шта сам сигуран је да Александар Вулин не би тамо крочио ногом, него би био међу првима који би поднели кривичну пријаву – рекао је Комленски.

Он је додао да је ПС до те мере ригидан када су у питању наркотици да не би гласао ни за легализацију марихуане, осим уколико се не обезбеде строго контролисани услови да се она користи у медицинске сврхе.

Алексић је раније јуче рекао да су пољопривредно добро „Јовањица“ на којем је, каже, пронађена велика количина марихуане посетили министар Александар Вулин и директор Коридора Србије.