Прочитај ми чланак

Миле Милошевић: Велеиздаја или шта да се ради

0

mile milosevic(Нови Стандард)

Да будемо трезвени и јасни:

1. Врх владе је починио велеиздају; али и

2. Блокадом институција, посебно Уставног суда себе ставио изван закон – те ће бити одговоран за свако будуће могуће безакоње и насиље; посебно

3. Они ће бити одговорни и њима на душу сваки прогнани Србин, убијени Србин на Косову и Метохији, јер су они преузели својом вољом ову одговорност, а одлука којом су то извели је ништавна, јер јесте чин анархије будући да нису имали право на њу. Али је очигледно изведена са предумишљајем. Ако није још раније припремана, данас јесте изведена са пуном свешћу о томе шта чине и са каквим последицама.

Значи да је изван сваког смисла сад говорити о демократији. Није овде реч о демократском питању, него о основном поретку. Као кад би лопов опљачкао златару, очекујући да то сутра неће бити прекршај по неком новом закону, па се чуди што га вијају нарогушени полицајци са пиштољима. Сад је очито реч о појави многостуко већег нарушавања поретка.

Уз то су узроковали јачање државности фантома Косове и истовремено свођења своје државе Србије на провизоријум – тако да у овом часу никакве власти над људима нема. Него се сад поредак из нове ваљане одлуке мора успоставити вољом српских институција.

Најпростији је начин пропуштање да се њихови поступци уведу у редовну процедуру осим пред судом, а они поднесу оставке. Ма колико им са свих страна из западног иностранства долазиле бучне похвале. Колико год бучне, оне не обавезују. Ма колико слушали медитације домаћих луцпрда на тему да ли је трава зеленија на Марсу.

Све друго увлачи Србију у страдање, а њих у претњу погибељи јер су ван закона као што су и они несретни Срби на Косову и Метохији, које су они довели у то стање, па треба чудом да их чува нечија добра воља – као воља НАТО – уместо српских закона и институција. Мора се одмах прекинути са волунтаризмом и површношћу, као и обманама у којима учествују сви у овој отужној игри разгађених краљева.

РТС више не треба плаћати јер није смогао макар толико пристојности да пренесе о чему се ради, ако им већ праштамо досадне плавуше и њихове глупости. И уопште њих.

Тек након тога има смисла размишљати демократски, било прићи иницијативи за промену устава, било референдуму, шта год, у оквирима предвиђених и дозвољених процедура у духу демократије.