Прочитај ми чланак

Већник СНС у Пожаревцу омогућио оцу да добије 3,8 милиона динара

0

Народна странка најавила је данас да ће поднети кривичну пријаву против члана Градског већа Пожаревца Томице Стојановића из Српске напредне странке (СНС) јер је како се наводи, омогућио свом оцу Бранку Стојановићу да добије 3,8 милиона динара на тендеру Министарства просвете.

Странка је у саопштењу навела да је пензионер Бранко Стојановић основао „Консултантски центар за образовање, васпитање и спорт“ 27 дана пре него што је његов син 8. јула 2019. године именован за градског већника задуженог за просвету, и да је у децембру прошле године на конкурсу добио 3,8 милиона динара из буџета за спровођење обуке запослених у установама основног образовања и васпитања.

„Апсурд је да би пензионер Бранко Стојановић, који је основао фирму на кућној адреси, требало да се бави обуком у школама, а сам има нижу стручну спрему од оних које би да обучи. Предвиђено је и да обука траје два дана, од којих је један дан припрема, тако да је отац члана Градског већа из СНС-а од државе за један дан посла добио довољно новца да у Пожаревцу купи трособан стан, који се може купити за четири милиона динара“, стоји у саопштењу.

Из Народне странке су оценили да је реч о „очигледној и нескривеној корупцији и непотизму“ и додали да би против Томице Стојановића требало да буде покренут поступак јер није пријавио своју имовинску карту Агенцији за борбу против корупције, иако је то морао да учини најкасније пет дана од ступања на јавну функцију.