Прочитај ми чланак

Вечерас нови протест у Београду, испред Скупштине и Савез за Србију и Ного

0

Лидери Савеза за Србију и вечерас ће се придружити народу испред Народне скупштине, а тамо ће бити и народни посланик Срђан Ного.

Савез за Србију саопштио је да је синоћњи ненасилан протест у Београду „природно стање ствари“ и да је последица тога што је „режим хулиганима дао слободно вече, па није имао покриће ни за ангажовање полиције“.

ФОТО: Србин.инфо

СзС наводи у данашњем саопштењу, да би баш тако изгледала и претходна два протеста „да неко није режирао насиље на београдским улицама“.

„Сад је сасвим очигледно да се неко тада играо са прекидачима са којима је у игру убацивао наизменично хулигане и полицију како би бруталним насиљем растерао грађане. Није успео. Грађани су издржали притисак и батине и синоћ јасно показали у каквој земљи желе да живе“, саопштио је СзС.

СзС оцењује да су грађани који су синоћ мирно протестовали испред Народне скупштине показали да желе да живе „у земљи у којој власт не може да их понижава и притвара полицијским часом, у којој полиција спроводи закон, а не хир помахниталог владара, и у којој епидемију сузбијају људи од имена и рећи, а не удворице“.

„Имали смо један скоро нормалан дан када је Вучић био ван земље и подаље од прекидача којима се поиграва протестима, епидемијом и нашим животима. Замислимо такве дане. Изборимо се за такве године“, наводи СзС. СзС је позвао грађане Србије да и „вечерас буду заједно у отпору безумљу и у освајању слободе“.