Прочитај ми чланак

ВАШИНГТОН СМЕЊУЈЕ СКОТА и у Београд шаље специјалисту за Русе са једним задатком

0

Ево ко нам долази...

Ако америчког амбасадора у Београду Кајла Скота замени заменик шефа мисије САД у Москви Ентони Ф. Годфри, Србија ће добити дипломату који према званичним подацима главно искуство није стицао у региону.

У Годфријевој званичној биографији, у којој не пише његово годиште, али пише да има децу старости 25, 17 и 16 година, он је задужен за управљање клучним аспектима односа између САД и Русије.

Како се наводи, он је до 2017. године имао звање министра саветника за политичка питања, а поједини га сматрају и главним у америчкој амбасади у Москви, јер су функције амбасадора Џона Хантсмана и његовог претходника Џона Тефта сведене на репрезентативне.

Годфри је радио као заменик америчког амбасадора у Јеревану од 2004. до 2007. године, а пре тога је радио у амбасадама САД у Загребу, Даблину и Минску.

Foto: ru.usembassy.gov

Непосредно пре доласка у Москву, био је директор канцеларије за Ирак у бироу за питања Блиског истока у Стејт департменту, а у званичној биографији забележено је и да је 12 година провео у морнарици САД, где је његов последњи задатак био примена споразума о контроли наоружања САД и ШСР.

Наводи се да је у приватном сектору Годфри радио као робни менаџер у увозно-извозној фирми која је пословала са бившим Совјетским савезом.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!