Ванредно обраћање Кнежевића: Мени притвор,а Мило се шета иако је био код заражених

0

Члан Предсједништва Демократског фронта и лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић, саопшио је данас да му је Виши суд, у моменту неформалног ванредног стања, потврдио пресуду Основног суда на четири мјесеца кућног притвора.

„Данас сам добио пресуду од стране Основног суда, потврђену у Вишем суду, потврђеном од судије Миљане Павићевић, као предсједника Вијећа и судије Радомира Ивановића, и судије Бранке Бошковић, која је изузела мишљење да односи се на потврду пресуде посланицима Демократског фронта, за вербални инцидент који се десио у фебруару мјесецу 2017. године којом је у потпуности потврђена пресуда, сада већ, предсједнице Основног суда, иначе врло блиске пријатељице Весне Меденице, судије Жељке Јововић, која је пресуђујићи посланиоике Демократског фронта, у ствари, аванзовала и напредовала у каријери“, казао је Кнежевић у обраћању.

Ова пресуда је послата дан након што су лидери Демократског фронта, конкренто, ја, доставили, прочитали, крунски доказ, који је стигао из Вишег јавног тужилаштва, у Специјално државно тужилаштво, а које је Миливоје Катнић скривао дуже од два мјесеца и доказе који у потпуности руши пресуду за државни удар.

„Ако бисмо жељели да иронишемо и стварамо једну лагодну циничну атмосферу, испада да је ова пресуда пала у прави тренутак, јер се буквално и читава Црна Гора, налази у својеврсном карантину, једино, што Влада не жели да уведе ванредно стање, а свакодневно нам пријете, како ће то урадити уколико се не будемо придржавали неуставних уредби које су донесене у претходних седам дана“, казао је Кнежевић.

Кнежевић је казао да је Душко Марковић заједно са Ђукановићем, као предсједником државе, у својим обраћањима позивао на нацилнално јединство, на покривање и анулирање свих политичких разлика које су више него евиденте, али са друге стране су истовремено искористили, како наводи, приватизовано, корумпирано и криминално црногорско правосуђе, да отпочну, завршни обрачун са посланицима Демократског фронта.

Зато, како каже, их не чуди због чега је неуставно укинут и рад Скупштине, јер да би и Скупштина престала са радом, неопходно је да се изгласа ванредно стање, а да предлог о увођењу ванредног стања достави и предложи Мило Ђукановић у Скупштини ЦГ.

Он се запитао, због чега је Мило Ђукановић, и Душко Марковић, у овом тренутку када имамо 22 обољелих и најмање један смртни случај, бјеже од предлога за увођења ванредног стања.

„Мислим да је лако закључити, јер се плаше расправе у црногорском парламенту, којом бисмо поставили многа незгодна питања, о томе колико смо спремни или неспремни дочекали ову пандемију. И зато је било сасвим оптимално да се настави обрачун са лидерима и посланицимаДФ-а, ономогући им се улазак и рад, и дјеловање у Скупштини наредних мјесеци, како Црна Гора не би сазнала праву истину о ономе што је очигледно добило такве размјере, да се плашим да их назовем правим именом, а уопсталом кроз јучерашње обраћање Душка Марковића, сви смо имали прилику да се увјеримо да њега у овом тренутку више забрињава шта ће се десити када прође пандемија овог вируса, јер нас онда чека економска пандемија, економски колапс“, казао је Кнежевић.

Забрињава чињеница и да, када се брутално крше основна људска права, објављују се јединствени матични бројеви и бројеви телефона грађана који се налазе у карантину, то да ли је Мило био у карантину и самоизолацији, с обзиром на то, да је дошао из држава које су такође обухвачене пандемијом ?

„Да ли је био Душко Марковић који је имао непосредан контакт са њим на Врховном савјету одбране, Предраг Бошковић, начелних Генералштаба Дакић, и сви остали клоји су имали контакт са њима“, питао је Кнежевић.

Такође, пита се он, да ли они сматрају да су они, потпуно поштеђени мјера, и уредби које доносе, на начин што ће користећи судове, користећи полицију, користећи тужилаштво, наставити са обрачуном, са грађанима, који имају другачије мишљење, и другачији однос према ономе што је досад урађено у борби против заразе?

„Овим путем, ја не желим да пласирам никакву панику, нити да стварам параноју код грађана ЦГ, али желим јасно да укажем, кад све ово буде прошло, да ће Душко Марковић, ове правне финесе представити као сасвим легитимну уставну ствар којом је желио да сачува Црну Гору, а у ствари, навикнуће нас на појам неформалног ванредног стања, које ће трајати неограничено све док год они буду били на власти“, казао је Кнежевић.

Како је казао, његова је дужност да дужност да упозна црногорску јавност са овим што се десило посланицима Демократског фронта, као и међународну јавност, да у овом моменту, кризном за читаву Европу, „не постоји држава на свијету, која је искористила овај случај пандемије, да се обрачуна са својим политичким противницима, и то на један неуставан, беспризоран, и криминалан начин“, закључио је Кнежевић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!