Прочитај ми чланак

Ванредна седница Скупштине: Опозиција тражи оставку Шапића, пљуште претње и …

0

Одборници скупштине града у првом делу седнице наставили су да расправљају о разлозима за смену градоначелника Београда Александра Шапића, а председник скупштине града Никола Никодијевић изрекао је две опомене одборнику групе Морамо.

Одборник групе Покрета слободних градјана Владимир Пајић оценио је да је највећи проблем у граду Александар Шапић, јер је он „узрочник“ свих проблема које Београд има.

„Шапић ми је деловао као храбар човек, а сад га нема, он треба да је овде и да расправља о овим проблемима, не треба нам градоначелник који се плаши. Требају нам ургентне мере за решавање ових проблема, а не они планови до 2030. године“, рекао је Пајић.

Посланик групе Народне странке Милош Павловић казао је да је Шапић „континуитет владавине“ Српске напредне странке у Београду и да је пуно пута злоупотребио своју функцију.

„Показао је (Шапић) повреду закона и злоупотребу јавне функције, што је први пут урадио 2012. године када је на Савском насипу допустио постављање објеката“, рекао је Павловић.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мирковић казао је да је опозиција својим наводима „само дала Шапићу легитимитет“.

„Признали сте данас да Шапић има легитимитет, јер сте рекли да га је изгубио, а не може да изгуби нешто што, како ви кажете, нема“, рекао је Мирковић.

Председник скупштине града Никола Никодијевић изрекао је две опомене због добацивања с места одборнику Морамо Милану Љутовцу.

Одборница покрета Двери Радмила Васић поновила је да ће тај покрет гласати за смену градоначелника, јер учествује у реализацији рушења Старог савског моста.

„Комплетна градска власт треба да буде смењена. Дневно 30.000 возила предје преко тог моста, а решења нису дата, шта ће се дешавати у саобраћају у наредних три до пет година, колико је речено да ће трајати градња новог“, рекла је одборница.