Прочитај ми чланак

Ванредна конференција: Опозиција има доказе – ево како Мило рекетира богаташе у ЦГ

0

Интерпол је укинуо потјерницу са Душком Кнежевићем, ког СДТ терети за више кривичних дјела, јер, како наводи, постоји преовлађајућа политичка димензија овог случаја, па би Интерпол могао да послужи као средство за политички мотивисане активности, чиме би се негирала његова неутралност

Након што је Интерпол укинуо три црвене потјернице расписане за бизнисменом Душком Кнежевићем и двојицом осумњичених у предмету „Државни удар“, Ароном Шавивом и Џозефом Асадом, ДФ-ов Милан Кнежевић тврди да је на тај начин разобличена намјера Специјалног државног тужилаштва да Душка Кнежевића оптужи за финансирање кампање ДФ-а уочи парлаемнтарних избора 2016те године.

„Укидање Интерполове потјернице у потпуности разобличило намјеру Специјалног државног тужиоца да Душка Кнежевића повеже и оптужи за финансирање изборне кампање ДФ-а из 2016-те године и то кроз два случаја, такозвани државни удар против Андрије Мандића и мене и тзв прање новца против Небојше Медојевића и још 12 функционера ДФ-а“, казао је он.

Интерпол је укинуо потјерницу са Душком Кнежевићем, ког СДТ терети за више кривичних дјела, јер, како наводи, постоји преовлађајућа политичка димензија овог случаја, па би Интерпол могао да послужи као средство за политички мотивисане активности, чиме би се негирала његова неутралност.

У међувремену, Милан Кнежевић, позивајући се на аферу “Коверта”, тврди да је намјера СДТ-а била да за куповину гласова за ДПС у Зети уочи парламентарних избора 2016-те године оптужи ДФ.

Кнежевић тврди и да је управо у том циљу Виши суд, на предлог СДТ-а, донио наредбу о праћењу возача и запослених у Атлас групи који су наводно конвертовали 100 хиљада долара у еуре које је Душко Кнежевић дао некадашњем градоначелнику Подгорице – ДПС-овом Славољубу Стијеповићу.

“Сви ови људи који су радили у Атлас банци и били повезани са Душком Кнежевићем кроз предмете и прања новца и кроз државни удар покушали да се повежу са нама у монтажи СДТ-а. Као посљедицу тога имамо многобројну документацијиу која се налази у доказном поступку и у једном и у другом процесу, која ће бити и основа за наше кривично процесуирање Миливоја Катнића и свих оних који су учествовали у монтажи против лидера ДФ-а“, навео је он.

Одбрана Душка Кнежевића саопштила је у суботу да је СДТ у кривичном поступку против Кнежевица и других, због кривичног дјела стварање криминалне организације и кривицног дјела прање новца, обуставило истрагу против Дражена Вујисића, Предрага Пејовића, Владе Стевановића и Натка Пеличића, јер не постоје докази за наведена кривична дјела.