Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Милов специјалац вежба како да туче народ у литијама

0

"Појавио се снимак или кућни урадак суткиње Сузане Мугоше у породичном амбијенту, како на бруталан начин вежба разбијање демонстрација, и очигледно замишља неког од нас тројице. Суткиња учи сина да се то третира као прекомерна употреба силе ако "јастук" или неко од нас премине", рекао је Милан Кнежевић на ванредној сједници Демократског фронта.

Кнежевић је истакао да је син суткиње Мугоше без конкурса запослен у МУП-у, иако није прошао обуку.

Објаснио је да му је то одговорио министар унутрашњих послова Мевлудих Нухоџић, објашњавајући да Новак Мугоша није прошао обуку, али да је упућен на обуку за одрасле.

Кнежевић је оценио да је запошљавање Новака Мугоше у директној вези са давањем статуса свједока сарадника Саши Синђелићу, јер је посао добио неколико дана прије тога. Оценио је да је правосуђе у кризи и да се крије од јавности да су судије Апелационог суда Милић Међедовић и Ратко Ћупић тражили изузеће. Једино га није тражила суткиња Сека Пилетић, која је у конфликту интереса.

Он је позвао министра правде Зорана Пажина да каже да ли је суткиња Мугоша прекршила Кодекс и је ли достојна обављања функције.

Иначе, црногорски медији пишу да је син Сузане Мугоше, судије Вишег суда у Подгорици, Новак Мугоша, од 29. јуна 2018. године запослен је у „елитној“ јединици САЈ Муп-а Црне Горе, а наведено је потврдио и својим изјавама Мевлудин Нухоџић, министар унутрашњих послова Црне Горе, који је покушавајући да прикрије неспособност Новака Мугоше за рад у МУП-у Црне Горе, истакао да Новак Мугоша није у сталном радном односу, већ да је распоређен на логистичке послове у оквиру Специјалне антитерористичке јединице.

Такође, Нухоџић је објаснио да је фебруара 2019. године Новак Мугоша упућен на програм за оспособљавање и едукацију за одрасле, што потврђује да је Новак Мугоша приликом ступања на рад у службу, за исту заправо био неспособан. Овакви и слични поступци црногорског режима, показују да је непотизам, фамилијарна и режимско идеолошка повезаност најбитнија за државну службу, а не да ли је заиста психофизички способан за рад у истој. Уосталом, на друштвеним мрежама освануо је и снимак на којем Новак Мугоша вежба своју будућу улогу у САЈ-у, разбијањем демонстраната од јастука, при чему му неко сугерише да је јастук одавно мртав, а по свему судећи мајка Сузана Мугоша поносно говори да је реч о прекомерној употреби силе.

На том снимку се јасно види да Новак Мугоша није способан ни јастук да примири, а камоли да обавља било какаве логистичке послове у САЈ-у, јер они подразумевају да вам неко у случају опасних ситуација пружи подршку у дотурању хране, муниције и других непотрепштина, стога као неспособан за службу вероватно не би умео да направи разлику између метка или бомбе, што би могло проузроковати много горе ситуације. Ипак изгледа да у црногорском „елитном“ САЈ-у има места за неспособне кадрове, попут Новака Мугоше, а вероватно и других синова и кћери режимских судија, тужилаца и функционера, пишу црногорски медији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!