Прочитај ми чланак

Ванредна конференција Кнежевића и Мандића: Кривокапић вратио Мила на власт!

0

Андрија Мандић је казао да је „историјска трагедија и срамота ЦГ да су јуче Алекса Бечић, Дритан Абазовић, Здравко Кривокапић и Мило Ђукановић усвојили да се Срби прогласе за геноцидан народ.

– Јуче су наши посланици одлучили да тражимо темељне промјене које треба да нас врате на ниво односа који смо имали 30. августа Ушли смо у велику и страшну причу, нисмо могли ни замислити да ћемо учинити нешто страшније него што је учинио Ђукановић кад је признао лажу државу Косово – рекао је Мандић на прес конференцији која је одржана данас, у петак 18. јуна.

Мандић је казао да највећи број њихових посланика није спавао синоћ.

– Звали су ме многи невјерујући да је Здравко Кривокапић човјек кога су они представили и од којих је тражио благосолове, љубио тробојке, обећавао промјене од Херцег Новог до Пљеваља, да дочекамо овакво понижење и суноврат. Јуче смо освојили једну важну ствар. Мајкама са троје дјеце обезбиједили смо средства да им се врати право које смо им раније обезбиједили а које им је било укинуто вољом Ђукановића и његовог режима.

Обезбиједили смо и средства за попис, али сви ти успјеси падају дубоко у сјенку овог срамног догађаја. Историјска је трагедија и срамота Црне Горе да су Алекса Бечић, Кривокапић, Абазовић и Ђукановић донијели одлуку којом су српски народ и Србију прогласили геонцидном државом. Гласове смо доблили на обећању да ћемо направити радикалан заокрет у спољној политици, а добили смо да ни амабсасдор Србије не може да се врати у Црну Гору. Након ове резолуције они ће бити још гори – додао је Мандић.

Он је додао да је све ово што „Ђукановић жели да припише другоме“ мора се приписати другоме и ДПС-у који се понаша као да није имао везе са догађајима 90-их.

– Ми ћемо тражити рјешење које ће да задовољи све. Не пристајемо на то да се у Сребреници десио геноцид. Десио се злочин, десили су се многи злочини и зато смо предлагали амандмане који су брутално одбијени од стране и оних који су нам партнери и који су тако снажно слављени након избора. Одбијени су од стране онога који нам је препоручен од СПЦ, али добили одговор од оног свештеника који је преопоручио Кривокапића да он више нема подршку СПЦ за ово што ради и да нема подршку оних адреса које су га препоручиле – рекао је Мандић.

Милан Кнежевић казао је да су Бечић, Кривокапић, Абазовић и Ђукановић изгласавањем резолуције о Србреници, изгласали најсрамнију и издајничку одлуку према Србији и српском народу.

– Питам се да ли смо могли људи вјеровати и очекивати да ће након девет мјесеци Кривокапић, дјелови већине заједно са ДПС-ом који су проклети и скључени из наше Цркве изгласати резолуцију против Србије и српског народа означавајући нас геноцидним. Њихова резолуција садржи платформу која ће имати за циљ укидање Републике Српске. Питам све оне који су нас након састанка у Острогу оптуживали да смо издајници, ко ово издаде? Је ли се десило оно на шта смо упозоравали? Да ће се наставити антиспрска политика и да представници српског народа буду у власти како би бранили интересе народа. Доћи ћете до закључка да се Ђукнаовић вратио кроз ову резолуцију, а питање је и да ли је уопште одлазио. Само је Кривокапић успио да сопствени народ прогласи геонцидним прелазећи уз неки дурги народ – рекао Кнежевић.

-Ако сад направите анализу, видјећете да се синоћ кроз резолуцију о Сребреници Мило Ђукановић вратио. Само је Кривокапић успио да сопствени народ прогласни геноцидним – казао је између осталог Кнежевић.

Подсећамо, синоћ је Скупштина ЦГ усвојила смену министра Владимира Лепосавића.