Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА црногорске опозиције: Стране службе стоје иза нашег хапшења!

0

Тврде и да су у сва дешавања у Скупштини умешане и стране службе, које су, кажу, ушле у владу, парламент и делове опозиције. "О томе смо данас хтели да разговарамо на седници Одбора за безбедност, али челни људи полиције, АНБ и Министарства одбране нису смели да дођу", казао је Булатовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Лидери опозиционог Демокатског фронта (ДФ) оптужили су данас председника црногорског парламента, Ивана Брајовића, да стоји иза њиховог хапшења у петак у зору, током седнице на којој је усвојен Закон о слободи вероисповести.

На конференцији за новинаре, након што су напустили седницу Одбора за безбедност, због недоласка челних људи полиције, АНБ и Министарства одбране, Андрија Мандић, Предраг Булатовић и Небојша Медојевић су истакли да је Брајовић тиме вишеструко прекршио Устав.

Тврде и да су у сва дешавања у Скупштини умешане и стране службе, које су, кажу, ушле у владу, парламент и делове опозиције.

„О томе смо данас хтели да разговарамо на седници Одбора за безбедност, али челни људи полиције, АНБ и Министарства одбране нису смели да дођу“, казао је Булатовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Лидери ДФ позвали су своје чланове, симпатизере и све верујуће људе да, у храмовима и ван њих, наставе да бране светиње свуда у Црној Гори.

Андрија Мандић је рекао је да ДФ никога не позива да „направи зло“.

„Ми смо позвали све присталице да, уз благослов нашег патријарха Иринеја, пруже отпор и у молитвама, и на улицама“, истакао је Мандић, пренео је портал РТЦГ.

Он је рекао да су присталице ДФ-а присутне на протестима у Црној Гори, али да је тамо много више људи него што је гласача тог политичког савеза.

Мандић је нагласио да ДФ нема никакве везе са организацијом протеста ван Црне Горе, који се одржавају због усвајања Закона о слободи вероисповести у црногорском парламенту.

Претходно, Мандић и његов страначки колега Предраг Булатовић напустили су седницу Одбора за одбрану и безбедност на којој се иза затворених врата разговара о хибридним претњама држави.

„Желели смо да учествујемо у раду Одбора за безбедност, очекујући да ће сви они који су позвани присуствовати тамо – (министар унутрашњих послова Мевлудин) Нухоџић, (министар одбране Предраг) Бошковић, (Директор Управе полиције Веселин) Вељовић“, истакли су лидери ДФ.

Нажалост, како су указали, испоставило се да на седници нико није присутан иако су позвани.

„Желели смо да у данашњем разговору сазнамо веома важне чињенице за дешавање у Скупштини од пре неки дан, као и да разговарамо о свему ономе што се дешава у градовима Црне Горе“, истакли су из Демократског фронта.