Прочитај ми чланак

Ванредна конференција црногорске опозиција због митрополита Амфилохија

0

Демократски фронт реаговао је на синоћну емисју на Јавном сервису која је имала за циљ да дискредитије митрополита црногорског приморског Амфилохија, тражећи да уредништво хитно поднесе оставку.

„ДФ позива директора РТЦГ и управу Јавног сервиса да у року од 24 сата разријеши све оне који су учествовали у срамној емисији, јер раде опасан посао. Они завађају и сукобљавају грађане. А ако ни Савјет РТЦГ не уради ништа о том питању, ДФ ће у Скупштни отворити ову расправу како би и чланови Савјета били смијењени“, казао је лидер НСД и посланик ДФ-а Андрија Мандић.

Он додаје, да Јавни сервис не ради у интересу грађана, него да је то телевизиоја коју уређује Агенција за националну безједност.

„Видјели сте и по снимцима и мржњи која је синоћ пласирана у емисији, да је све то донијето из подрума из АНБ. Њихова монтажа, иде до тога, да намјерно избјегавају да наведу цитате из Свете Библије и тестамента Петра Цетињског које изговара наш владика“, каже Мандић.

Он се осврнио и на литије које се организују у Црној Гори, наводећи да је ријеч о „херојској причи која надмашаје малу Црну Гору.

„Људи из Европе су препознали да се нешто дешава не само од значаја за локални ниво него и за цијелу Европу. Свуда се на меридијану води велика битка између добра и зла.Ми желимо да се овај наш предлог РТЦГ што прије реализије и да се од ове срамоте директор РТЦГ дистанцира, као и да се сви у име оних који су потписници ове срамне емисије извине грађанима Црне Горе“, закључује Мандић.