Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА ЕМИСИЈА Ево у чије име Мило прогони СПЦ; Вучић неће да реагује

0

Поводом изјава председника Црне Горе, Мила Ђукановића, датој у петак увече, 12. јула, за емисију „Жива истина”, која се емитује на Јавном сервису Црне Горе, РТВ Црна Гора, у којој је црногорски лидер, коментаришући настојања његовог режима да подржави, а затим приватизује, имовину Митрополије црногорско-приморске и епархије будимљанско-никшићке, Српске Православне Цркве, рекао да „преступници могу бити и у одијелима, и у мантијама и завршиће у затворским униформама, јер то је судбина преступника”, за Србин.инфо су дали изјаве новинари и аналитичари Милијана Балетић и Миодраг Зарковић, као и политички аналитичар и научни радник др Драган Петровић.

Балетић: Нико у историји ЦГ није оставио смрдљивији траг од Мила Ђукановића

– Нормалан човек када чује шта Мило Ђукановић жели да уради СПЦ и српској Црној Гори има утисак туге и стида. Мислила сам да су се ствари које су сада актуелне дешавале само за време Другог светског рата, али испада да и данас живимо у том рату.

Ово поручује Милијана Балетић, новинарка пореклом из Црне Горе и подсећа да су само још аутошовинисти и слуге фашистичких окупатора 1941. године покушале да промене идентитет Црној Гори.

– До тада других Црногораца осим Срба није било. То треба понављати за ове што имају кратко памћење и свест о себи граде само на основу вести које им се сервирају у режимским медијима. Било је у Црној Гори оних који су оставили смрдљив траг, попут Јове Капичића и Милована Ђиласа, иза којих су остала небројана гробља, али чини се да оваквог издајника нисмо имали. Као да су сви они сабрани у Милу. Нико овако није био бескрупулозан. Ни Турци, ни фашисти. Оваквог до сада нисмо имали – сматра наша саговорница.

Балетићева објашњава да је Мило марионета и продана душа, која попут сваке проститутке учествује у продаји свега да би се обогатио.

– Ипак, прави разлог напада на СПЦ је дробљење православног бића и зна се одакле тај ветар дува. Нема сумње да ће се напади наставити, али ће Мило једног дана бити само у низу срамота, која је једно време бацила Црну Гору у карантин. Доћи ће до оздрављења, али не смемо да седимо скрштених руку, већ да помогнемо да Црној Гори да оздрави – истиче Балетићева.

ДР ПЕТРОВИЋ: Мило се ослања на Вучића, хоће да сатре српски идентитет, ево и због кога

– У Црној Гори је на делу геноцид у преиначавању српског идентитета, његове цркве и језика.Тај процес има геополитичку позадину и Мило не стоји сам иза тог геноцида. Ђукановић има подршку паралелних центри моћи из САД. Они му дозвољавају да ради шта хоће, а он завршава затирање српског националног идентитета.

Овако др Драган Петровић тумачи најновије нападе режима Мила Ђукановића на СПЦ, али подсећа да је ово само наставак хајке која је још почела са лажним државним ударом.

– Смислили су да је неколико пензионера из Србије хтело да изведе државни удар. Ту је и Вучић да огроман допринос, рекавши да је Ђукановић у праву. Данашња ситуација са СПЦ је само наставак приче. ДПС и Мило се све време ослањају на Вучића и користе ситуацију да нападају српску цркву и народ – сматра Петровић.

Наш саговорник открива да је ДПС одлучан у обрачуну са СПЦ, али да им неће бити лако јер ће народ у Црној Гори и у Србији пружити отпор.

ЗАРКОВИЋ: Не рушимо ми ЦГ, већ Милови кадрови у нашим службама и у власти руше Србију

То што Мило Ђукановић назива свештенике СПЦ преступницима је иронично, јер су прави преступници на власти у Црној Гори, а највећи онај који народ није ни питао када је земљу уводио у НАТО и који прогласи за државног непријатеља свакога ко се са њим не слаже.

Ово за “Србин инфо” поручује новинар и аналитичар Миодраг Зарковић и истиче да није проблем ако у Црној Гори желе да имају своју државу, али јесте ако преправљају историју, измишљају и негирају своје српско порекло.

– Мило стално оптужује да СПЦ и Срби желе да укину државу Црну Гору. Ја бих ствари поставио другачије. Колико је Милових и процрногорских кадрова у нашим службама и у власти који раде на укидању државе Србије. Нажалост, и Александар Вучић је прикачен на Ђукановићев политички апарат – поручује Миодраг Зарковић.

Наш саговорник сматра да држава Србија нажалост ништа неће предузети уколико Ђукановић крене да хапси свештенике СПЦ у Црној Гори.

 

– Већ сада се тамо прогоне Срби, па држава Србија ништа не предузима. А требало би, макар то били дипломатски и привредни притисци – сматра Зарковић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!