Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА ЕМИСИЈА (Докази) Пљачка – из буџета деле плате себи од 30 000 евра! ВИДЕО

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је потпредседник Народне странке и председник одборничког клуба Савеза за Србију у Скупштини Града Београда, Никола Јовановић.

Тема емисије је била корупција у граду Београду и велика пљачка српске престонице преко изградње спалионице отпада у Винчи и давање концесије страном инвеститору из Француске.

„Свугде у свету спаљивање отпада је добро исплатива комунална делатност од које свака локална самоуправа у свету има приход јер се отпад данас посматра као ресурс – он се или спаљује или рециклира. Али Београд је једини град на свету који неће зарађивати од свог отпада већ ће се уз помоћ смећа извршити пљачка века у Србији”, у емисији је рекао Никола Јовановић додавши да ће се то спровести тако што су Синиша Мали и Горан Весић направили механизам према коме комплетна прерада отпада и све што настане из тог процеса дају странцима односно француској фирми „Суез”.

„Али као да то није све довољно. Они при том доносе одлуку, која касније улази у међународни уговор да Београд сваке године, у наредних 30 година, том страном концесионару, француском „Суезу” исплаћује загарантовану суму из буџета града Београда у висини од преко 38 милиона евре”, открио је даље током интервјуа први човек одборничке групе, Савеза за Србију, у Скупштини Града Београда, Никола Јовановић, откривши затим још поражавајућије податке:

„У тој таквој спалионици, из буџета Града Београда делиће се бруто плате које ће бити следећих износа: секретарица, дактилограф и портир ће добијати 18, 3 евра по сату, односно 3200 евра месечно или око 2500 нето примање, док истовремено хирург у Србији , који је завршио специјализацију и има ноћна дежурства, има нето плату 850 евра. Али то су најмања примања. Менаџер локације или шеф посредовања у запошљавању добијаће 170, 26 евра по сату, односно око 30 000 евра месечно плату! Значи, менаџер у спалионици имаће већу плату неголи астронаут у НАСИ или председник САД, Диналд Трамп”.

А шта је још рекао Никола Јовановић, током овог интервјуа, у вези наведене милијардерске плачке Београда. погледајте у видео интервјуу горе, па сами о свему донесите одлуку.