Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА ЕМИСИЈА: Бошко Обрадовић открива нову огромну аферу у Влади Србије! ВИДЕО

0

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић..

Тема емисија је била нова афера фалсификованих диплома и доктората коју поседују високи чиновници Владе Србије.

SRBIN.INFO

„Већ неколико месеци водим битку да станемо на пут купљеним дипломама и лажним докторатима. И како се све више бавим овом темом толико проналазим све више нове и нове афере и информација које говоре колика је та криминална хоботница продаје и куповине доктората заправо премрежила читаво наше друштво и увукла се у сам врх актуелне власти”, у емисији је рекао председник СП Двери, Бошко Обрадовић образлазући зашто је у понедељак, 16. 09. испред Владе Србије, а у уторак 17. 09., у Скупштини Србије, држао ванредне конференције за медије.

Обрадовић је даље подсетио да је већ доказао да је потпредседник Владе Србије и министар полиције, Небојша Стефановић, купио и фалсификовао своју основну факултетску диплому, односно да нема практично завршен факултет, а затим открио нове детаље афере купљених и фалсификованих факултетских диплома и доктората добијених на приватним универзитетима у Србији:

„Наиме, да би министар Небојша Стефановић наставио своје постдипломске студије он је морао да прође одговарајућу комисију на Универзитету „Мегатренд”. Два члана те комисије, који су омогућили Небојши Стефановићу да настави постдипломске студије, да постане магистар и доктор наука, данас су у самом врху Министарства просвете.

Једна од њих, која је била и председник те комисије, Ана Миличевић Ланговић, данас је државни секретар Министарства просвете. И сама има докторску титула коју је стекла док „Мегатренд” није имао акредитоване докторске студије. Иначе, министар просвете, Младен Шарчевић је све те лажне докторе наука са тих неакредитованих факултета законским изменама признао као важеће докторе наука, да би омогућио својим сарадницима да легализују своја нелегално стечена докторска звања, која су била крајне спорна.”, истако је лидер СП Двери, Бошко Обрадовић, додајући да је у поменутим спорним радњама укључена и Татјана Цветковски, кума Ана Миличевић Ланговић, која је професор на „Мегатренду” и члан те спорне комисије која је омогућила Небојши Стефановићу наставак постдипломских студија, а која је данас и помоћник министра за средње образовање и члан Националног акредитационог тела за проверу квалитета високог образовања:

„Значи, два члана те комисије, за оцену подобности кандидата за постдипломатске студије Небојше Стефановића, који су знали да је његова диплома фалш, омогућили су да упркос томе даље настави студије на универзитету „Мегатренд” и постане лажни доктор наука, данас су у само врху Министарства просвете”, закључио је први човек Двери, Обрадовић .

А шта је о осталим фалсификованим факултетским дипломама и лажним докторатима, које имају највиши државни функционери у Србији, рекао народни посланик Бошко Обрадовић, погледајте у осталом делу интервјуа у видео клипу горе, па сами донесите о свему свој закључак.

Интервју је снимљен у просторијама медијске куће „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд).