Прочитај ми чланак

Полиција брутално тукла народ на Ташмајдану, а у Нишу ОДБИЛА ПОСЛУШНОСТ! (ВИДЕО)

0

Последњи сукоб се вечерас одиграо код Ташмајдана у Београду, где је полиција брутално премлатила народ. Претходно је полиција са коњицом и 15 џипова потисла демонстранте код Вуковог споменика, који су већ сатима разбијени у мање групе на бројним локацијама. С друге стране, у Нишу се полиција скинула шлемове и повукла се у станицу, што је народ одушевљено поздравио и дели на друштвеним им мрежама.

 

На раскрсници између Таковске и Булевара десио се инцидент – наиме, један таксиста који се кретао из смера Таковске није хтео да стане, покушао је да прође раскрсницу, гурао возилом полицајце који су легли на његова кола и успели да га извуку из аута и да га приведу.

Код Лондона се појавио и Борис Тадић, коме су демонстранти скандирали “ОДЛАЗИ, ОДЛАЗИ”.

Жандармерија је потиснула демонстранте ка Правном факултету, баца сузавце и удара људе пендрецима. Ударце пендрецима добио је и новинар портала Нова.рс Марко Радоњић, иако их је упозорио да је новинар и да је ту на радном задатку.

На раскрсници код Косовске и Таковске је бачено толико сузавца, да се и сами Жандарми гуше и плачу.

„Снимили смо како човек који баца камен на полицију, тренутак касније улази у полицијски кордон јер је очигледно њихов човек“, каже Дејан Златановић који све време извештава са лица места.

Хиљаде демонстраната је и даље на улицама Београда. Разбијени су у мање групе, стално су на удару сузавца и напада Вучићеве полиције, али не одустају. Певају „Са Косова зора свиће“ и друге родољубиве песме.

Код Лондона група протестаната прави „журку“ и пева Ко не скаче, тај је Вучић.

Велики број мнирних демонстраната лежи пребијено од стране Жандармерије, туку и жене и старе људе. Вучићевој полицији непрекидно стижу колоне возила жандармерије.

Жандармерија се, по речима репортера, спрема да крену у акцију против највеће групе демонстраната која се налази на раскрсници са Ресавском улицом.

Борна возила иду у Булевар краља Александра. Долази и група полицајаца из Таковске и Улице кнеза Милоша.

Код Лондона налази се велики број Жандармерије. Оклопна возила стижу испред Председништва. Демонстранти их дочекују аплаузом.

Кордон полиције је растерао демонстранте са платоа испред скупштине и потиснули их ка Тргу Николе Пашића и ка Улици кнеза Милоша.

Плато испред Скупштине је празан.

У стампеду су људи падали једни преко других, више десетина њих, а док су били на гомили, припадници Жандармерије су их тукли пендрецима. Та група се једва извукла од тог опкољавања полиције и упутила се ка Ресавској.

Припадници полиције бацили сузавце на окупљене, део демонстраната одговорио каменицама. Ситуација је изузетно напета.

Инциденте су изрежирале убачене групе Вучићевих провокатора.

Припадници полиције бацили сузавце на окупљене, део демонстраната одговорио каменицама. Ситуација је изузетно напета.

Дешавања испред Скупштине и Председништва пратите на два уживо преноса на „јутјуб“ каналу „Србин инфо“

Према сведочењима са лица места, у Српских владара су лоцирани СНС батинаши спремни да изазову инциденте, а у близини се налазе и водени топови.

На протест је дошао и лидер ПСГ Сергеј Трифуновић, али га је народ одмах отерао уз увреде. На протесту се налазе и лидери странака СзС које су бојкотовале изборе, али народ не жели на протесту оне који су изашли на изборе.

Испред Филозофског факултета у Београду почео је протест српске опозиције, који ће затим упутити ка Председништву Србије.

Они су упозорили да режим планира да у протесте убаци провокаторе, са циљем да изазову сукоб између демонстраната.

Лидери опозиције су затражили да се одмах ослободе сви ухапшени грађани, као и кривичну одговорност са све командире и начелнике полиције, као и за директора полиције Ребића.

Пратите уживо протест на „Јутјуб“ каналу „Србин инфо“.