Прочитај ми чланак

(УЖИВО) Вучић: Од Србије се очекује да призна независност Косова (ВИДЕО)

0

- Све што желе од нас стаје у ту једну реченицу, од нас ће тражити да признамо независност Косова. Али, ми ћемо се борити - рекао је Алаксандар Вучић, на конференцији за медије, након завршене седнице Савета за националну безбедност.

Седница Савета за националну безбедност која је почела у 18 сати, а на којој се, према најави, причало о важним темама – борби против организованог криминала, ситуацији на КиМ, коронавируси, али и односима у регону, коју је Александар Вучић помпезно најавио, као и шокантне снимке које ће показати после ње, коначно је завршена, након више од три сата.

Како је и најављивано, након седнице, Александар Вучић се обратио јавности на конференцији за новинаре.

– Имали смо дугу седницу, јер смо разматрали све горуће проблеме са којима се Србија суочава. У оквиру прве тачке дневног реда говорили смо о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, у оквиру друге расправљало се о коронавирусу. Трећа тачка дневног реда се односила на организовани криминал и то је оно што, чини ми се, јавност највише интересује – рекао је Вучић на почетку обраћања.

Рекао је да се Србија налази у веома тешкој позицији, када се ради о Косову и Метохији и да се од Србије очекује да буде та која ће да прихвати независност Косова.

– Све што желе од нас стаје у ту једну реченицу.

Он је подсетио да албански политичари инсистирају на томе, али да ће Београд инсистирати на потпуном испуњавању Бриселског споразума, онако како је потписано и договорено.

– Мислим да смо близу да заравнимо криву која је ишла на горе у наредних неколико дана. Страховито је важно како бисмо сачували животе наших људи, а вакцинација нам омогућује да се и економски определимо. Највише умиру старији и њих морамо да сачувамо, јер су они у 95 одсто умрлих од короне, преко 65 година. У овом тренутку смо набавили 2.630.000 вакцина – рекао је Вучић.

Вакцинисаћу се да будем пример другима, наручили смо до сад 14 милона вакцина

“Направићемо акцију. Ја ћу ићи на нека места, Ана такође. Кад пређемо милион вакцинисаних, ја ћу отићи да се вакцинишем, да ли у Жагубицу или Мерошину, како бих дао пример другим људима. Молим људе да себи помогну, а кад себи помогну, тиме смо онда решили и највеће проблем за нашу земљу”, рекао је председник Србије, додајући да ће Србија почетком априла добити веће количине вакцина.

“Нама стиже најмање милион и по вакцина почетком априла. Република Србија је до сада наручила преко 14 милиона вакцина”, навео је он.

Седници Савета за националну безбедност су присуствовали премијерка Ана Брнабић, министар одбране Небојша Стефановић, министар полиције Александар Вулин, министар финансија Синиша Мали, министар иностраних послова Никола Селаковић, министарка правде Маја Поповић, директор БИА Братислав Гашић, начелник Генералшатаба Војске Србије Милан Мојсиловић, државни тужилац Загорка Доловац и директор полиције Владимир Ребић.

Подсетимо, седница Савета за националну безбедност је требало да буде одржана у петак, 26. фебруара, али је одложена због формално правних проблема, како би се обавила додатна вештачења.

Седница Савета за националну безбедност заказана је за данас, а ако се узму у обзир дешавања у протеклих пар месеци, теме би поред језивих сцена које је најавио Александар Вучић, а тичу се ликвидација групе Вељка Беливука, могле бити и нова сазнања у вези са прислушкивањем председника, али и судбина министра војног Небојше Стефановића

Председник Србије Александар Вучић најавио је прошле суботе да ће грађани Србије, цела Европа и цео свет бити шокирани када буду чули детаље истраге против организоване криминалне банде.