Прочитај ми чланак

Вучић: Ивица Дачић биће председник Скупштине Србије, имена министара у недељу

0

Влада која се буде формирала и скупштинска већина је ограниченог трајања, а парламентарни избори биће одржани заједно са председничким изборима најкасније 3. априла 2022, најавио је председник Србије Александар Вучић. Ивица Дачић биће председник Скупштине, рекао је Вучић и казао да ће у Владу поред СПС ући и СПС и СПАС Александра Шапића.

У обраћањању након састанка Председништва СНС он је рекао да су унутар странке била другачија мишљења како и на који начин треба формирати нову владу

“Данас смо дефинисали шест основних циљева. Влада која се буде формирала је ограниченог трајања, најкасније парламентарни избори, заједно са председничким, биће одржани 3. априла 2022. године. То је тачка 1”, рекао је Вучић.

Данас смо дефинисали шест основних циљева владе, прво је очување живота и здравља грађана и јак здравствени систе, други је борба за интересе нашег народа на Косову и Метохији.

Трећи циљ је, како је додао, борба против оних који су прогрес Србије искористили да поставе неке нове темеље за успостављање својих система за убијања и пљачку људи.

“Борба против мафије ће бити бескрупулозна и то је једна од тачака која је препоручена Влади Србије”, рекао је он.

Четврти циљ је очивање спољњополитичке независности и војна неутралност, пети је убрзане реформе, владавина права и европске интеграције, а шести даљи раст економије.

Пети су убрзане реформе, посебно решавање проблема у оквиру владавине права и европске интеграције. У складу са тим имаћемо и ново министарство за људска права и друштвени дијалог, рекао је Вучић.

Шести циљ је да Србија економски настави да снажи.

„Да имамо раст од преко шест одсто следеће године, да ову годину завршимо око нуле и да ове две године будемо збирно најбољи у Европи. Ово је висока лествица, као када је Сергеј Бупка прескакао шест метара“, навео је Вучић.

“Ово су високо постављени циљеви, већ у наредне две године морамо да будемо први у Европи, наставићемо са изградњом путева, нових болница, јачаћемо нашу енергетику, много тога морамо да урадимо, да даље снажимо војску и полицију”, нагласио је Вучић.

Ово су циљеви, пошто се са њима сагласила, мандатарка Ана Брнабић изнети пред Народну скупштина, додао је он.